A hangversenyteremmel kapcsolatos eredeti tervekben még 2009 decemberi befejezés szerepel, egy mostani szerződésben viszont már 2010 októbere van megjelölve mint a „fizikai megvalósulás tervezett napja” – írja a Dunántúli Napló.


Támogatási szerződést köt a város a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséggel több EKF-kulcsprojektre, köztük a konferencia- és koncertközpontra. A mostani szerződéstervezetben viszont, úgy tűnik, már más ütemtervvel számolnak mint eddig és a nyitás dátumát közel kilenc hónappal eltolták. Az épület „fizikai megvalósulásának tervezett napja: 2010. év október hó 27.” – olvashatjuk. Az eddigi hivatalos álláspont 2009 decemberi befejezésről és 2010-es március 15-i ünnepi koncertről szólt, ami eleve feszes menetrendnek tűnt az amúgy hivatalosan január elsején induló kulturális programév miatt.

A hangversenyterem látványterve

A szerződés egyik melléklete, amely A projekt számszerűsíthető eredményei címet viseli, arról értesíti olvasóit, hogy az október 27-i műszaki átadást követő harmadik napon, vagyis október 30-án már kulturális programok kezdődhetnek, és december 31-ig összesen 75 rendezvényre kerül sor 60 ezer néző részvételével.

Ez azt jelenti, hogy az év végéig minden nap 800 embernek kellene jegyet váltania a különböző előadásokra. Mindez nemcsak azért nehezen elképzelhető, mert Pécs ehhez kicsi és különösen a turistaszezon után kihalt, hanem azért is, mert a műszaki átadást követő hiánypótlások, a használatbavételi eljárás és az épület beüzemelése több hetet, akár több hónapot is igénybe vehet. 
 

Vélemény

Tasnádi Péter: A média szerint minden el van szúrva

"Amikor bejelentkezem valahova, azt szoktam mondani, hogy Tasnádi Péter vagyok, de nem kell megijedni, nem »az« a Tasnádi Péter" - avat be kapcsolat-menedzselési technikáinak egyikébe Pécs 52 éves polgármestere, aki ebbéli minőségében a város 2010-es Európa kulturális fővárosa projektjének is első számú felelőse.

MTI Itthon

Pécs köteles megmutatni az EKF-megvalósíthatósági tanulmányt

Pécs önkormányzata köteles hozzáférhetővé tenni a 2010-es pécsi Európa Kulturális Fővárosa program (EKF) megvalósíthatósági tanulmányát, miután a Baranya Megyei Bíróság kedden hozott jogerős határozatában helybenhagyta az ügyben korábban eljáró Pécsi Városi Bíróságnak az iratok közérdekűségére vonatkozó döntését.

MTI Kult

Csak Demján cégére felelt meg az EKF központ pályázata?

Megtámadta egy cég a 2010-es pécsi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program egyik nagyprojektje, a konferencia- és koncertközpont közbeszerzési kiírását a Közbeszerzési Döntőbizottságnál, Pécs így kénytelen módosítani a kivitelezésre pályázókkal szemben támasztott feltételeket.

A magyarok 7 százalékának határozott idejű munkaszerződése van

A magyarok 7 százalékának határozott idejű munkaszerződése van

Suha Nikolett: Kirekesztve

Suha Nikolett: Kirekesztve

Megy vagy marad Handó Tünde? És jó lesz-e ez nekünk?

Megy vagy marad Handó Tünde? És jó lesz-e ez nekünk?

Lezárták az M3-as autópályát Hajdúnánásnál baleset miatt

Lezárták az M3-as autópályát Hajdúnánásnál baleset miatt

EP-választás: Egyre nehezebb szavazatszámláló tagokat keríteni

EP-választás: Egyre nehezebb szavazatszámláló tagokat keríteni

A Kika magyar üzleteit is eladták

A Kika magyar üzleteit is eladták