szerző:
hvg.hu

Szerda délután az ország délnyugati határában lehet felhőszakadásra, zivatarra számítani, de később az ország egész területére kiterjedhetnek a viharok. Csütörtökön sok eső eshet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzést adott ki Magyarország egész területére szerdán kora délutántól csütörtök éjfélig.

Zivatarra, felhőszakadásra a met.hu 16:11-es adatai szerint a közeljövőben Baranya, Somogy és Zala megyében kell számítani. A nap folyamán délnyugat felől haladva azonban egyre nagyobb területre terjedhet ki a zivatar, amelyet felhőszakadás, jégeső, valamint erős vagy viharos szél is kísérhet. Helyenként akár 50 milliméternyi eső is eshet. Délkeleten heves zivatarok is előfordulhatnak, amelyeket erős széllökések és nagyobb szemű jég is kísérhet. Éjszaka is többfelé, elsősorban a Dunától keletre számíthatunk viharokra.

Csütörtökön a zivatarok még főként az Alföldön és az Északi-középhegység előterében fordulhatnak elő, rövid idő alatt jelentős mennyiségű csapadék is hullhat, melyet viharos széllökések, esetleg jégeső is kísérhet. A zivatarokat a nap folyamán később nagy területen eső váltja fel. A Dunántúl szinte egész területén valószínű tartós eső, itt 24 óra alatt jelentős mennyiségű csapadék is eshet.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!