szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kormányzati negyed pályázatára egyetlen érvényes pályázatot beadó konzorcium tiszteletben tartja ugyan a kormány döntését, de választ vár arra a kérdésre, hogy pályázati anyagukat miért nem vették figyelembe.

Az Europolis Kft. az egyetlen érvényes pályázatot beadó konzorcium tagjaként kíváncsian várja a kormányzati negyed iroda vagy a kormány válaszát arra a kérdésre, hogy miért nem vette figyelembe a konzorcium által beadott pályázati anyagot.

„Az Europolis tiszteletben tartja a kormány döntését a beruházás szüneteltetésével kapcsolatosan, de úgy gondoljuk, hogy egy ilyen volumenű közbeszerzési eljárásra beadott, gondosan kidolgozott pályázati anyagra mindenképpen elvárható lenne egy pontos, érdemi válasz” − mondta Széll Csaba, az Europolis Kft. ügyvezető igazgatója.

Mint az köztudott, az Europolis Kft. és a Kész Kft. által létrehozott konzorciumnak volt egyedül érvényes pályázati anyaga a tárgyalások legutolsó fordulójában.

„Meggyőződésünk, hogy a konzorcium mögött álló gyakorlati tapasztalat és pénzügyi garanciák lehetővé tették volna, hogy az elvárásoknak megfelelően épüljön fel a kormányzati negyed, a pályázati kiírás szerinti 700 napos határidővel” − mondta az ügyvezető igazgató, majd hozzátette: „A konzorcium 2007. szeptembere óta dolgozik a projekten, és a szoros és feszített határidő ellenére olyan pénzügyi konstrukciót és megoldási javaslatot tett a kiírók elé, amely teljesítette a pályázat feltételeit. Ezért kíváncsian várjuk a döntés részletes magyarázatát. Pályázati anyagunkat a Kész Kft.-vel a feladat nagyságának és nehézségének tudatával készítettük elő, és elköteleztük magunkat az 500 millió forintos ajánlati garancia befizetésére is.”

Az 1990-ben alapított Europolis az utóbbi években a közép-kelet-európai régió egyik vezető, ingatlanbefektetésre specializált cégévé vált. A cég a közép-kelet-európai régióban máig 1,6 milliárd eurónyi befektetést hajtott végre, ami 2009-re várhatóan eléri majd a 3,4 milliárd eurót.

Kvantumszámítógépeket és a mesterséges intelligenciát fejlesztené Kína új ötéves terve

Kvantumszámítógépeket és a mesterséges intelligenciát fejlesztené Kína új ötéves terve

Lehet, hogy végleg el kell búcsúznunk az Apple két számítógépétől

Lehet, hogy végleg el kell búcsúznunk az Apple két számítógépétől

A digitális oktatás alatt is számítanak az iskolaőrök munkájára

A digitális oktatás alatt is számítanak az iskolaőrök munkájára