Olvasóink készházakkal kapcsolatos kérdéseire a Bien-Zenker Hausbau Hungária Kft. szakértői válaszolnak.

Építkezés előtt a legtöbb családnál elhangzik a bűvös kérdés: Milyen technológiával épüljön fel álmaink otthona?

A piacon szereplő cégek közül melyikkel kössünk szerződést?
A Bien-Zenker a „Szakértő válaszol” rovaton keresztül szeretne segítséget nyújtani mindenkinek, aki a közeljövőben építkezne vagy érdeklődést mutat a készházas építési mód iránt. Az elkövetkező 12 hét alatt olyan témákat kívánunk érinteni, mint a készház jelentése, a gyári munkálatok bemutatása, az építkezés menete, a készházak kínálta lehetőségek, illetve előnyök.

Készház, mint fogalom

A készház előre elkészített, teljes magasságú falelemekből, lehetőleg saroktól sarokig legyártott külső falakból, válaszfalakból és tetőelemekből álló épület, mely elemeket a gyártóhelyen készítenek el, és az építkezés helyszínére szállítva egy előkészített síkalapon állítanak össze. A félreértések elkerülése érdekében az Európai Készház Szövetség úgy határozott, hogy definiálja a fogalmat, és védjegyet hoz létre, amelyet csak azok a cégek használhatnak, akik a fenti definíciónak megfelelő terméket állítanak elő. A készházas építési módot még ma is gyakran említik „csak” gyorsházként, vagy egyszerűen szigetelés nélküli faháznak vélik. A hiányos ismeretek okán sokan inkább az építkezés hagyományos, bonyolultabb módját választják, pedig a XVIII. századig visszanyúló tradíciói vannak ennek az újszerűnek tűnő építési technológiának. A Bien-Zenker Hausbau Hungária Kft. 1996 óta azon dolgozik, hogy minőségi készházaival Magyarországon is ismertté, elfogadottá tegye ezt a technológiát. A cégünk elhivatottságát az mutatja is, hogy alapító tagja vagyunk az ÉVOSZ Könnyűszerkezet-építő Szakmai Tagozatnak, rendelkezünk ÉMI engedéllyel és az elsők között kaptuk meg a MAKÉSZ védjegyet.

Bien-Zenker készház-technológia

Épületeink falai teljes hosszban és magasságban a Bien-Zenker ausztriai (Veitsch) gyárában készülnek el. Már itt beépítésre kerülnek a külső nyílászárók, a külső könyöklők, valamint felkerül a falak külső hőszigetelésének vakolata is. A gyári előkészítéssel elkerülhetővé válnak a helyszíni hibák, mely pontosabb beszerelést, biztosabb védelmet eredményez. Az előkészítettséghez hozzátartozik a villanyszerelés elkészítése is, amit a vevő kívánsága szerinti helyekre, a fal összeállítása során beépítik. Magyarországon a villanyszerelőnek „csak” a kábeleket kell a helyükre befűzni. További előkészítés a víz- és szennyvíz csatlakozások helyének kialakítása a falakban. Hagyományos PRÉMIUM külső falaink 25,80 cm vastagságúak, a belső válaszfalak szélessége 13,6 cm. Ezen falak hőátbocsátási tényezője U = 0,165 W/m2K, mely jócskán meghaladja a 2006. május 29-től hatályos kormányrendelet szerinti (U = 0,45 W/m2K) előírást. G yártóüzemünk folyamatos minőségellenőrzést végez, és termékeinkről tanúsítványt bocsátunk ki. A magas fokú minőséget az építtető nem csak magán a Bien-Zenker készházon tapasztalhatja, hanem a jól képzett építészszakembereknek köszönhetően már a tervezésnél is.

Tervek – házak

Az érdeklődők, amikor felkeresik cégünket, akkor nem egy szokványos irodában, hanem egy otthonosan berendezett, komfortos mintaházban találják magukat. Kell ennél találóbb környezet egy építkezés előtt álló embernek? A 115 m2-es bemutatóház tehát egyúttal remek referenciaként is szolgál. Itt a helyszínen megismerkedhetünk a Bien-Zenker által képviselt készház-technológiával, megtekinthetjük a széles típusterv választékot, egyeztethetünk egyedi tervezést illetően és felvilágosítást kaphatunk az árakról, akciókról.

Típusterv gyűjteményünk három csoportra osztható. A legnagyobb csoportot a különböző alapterületű, eltérő elosztás és szobaszámú földszintes házak képezik, de a Bien-Zenkernél az is megtalálja álmai otthonát, aki tetőteres vagy emeletes házat szeretne. A típusházak többségénél a különböző variációk (garázzsal, pincefeljáróval) az eltérő igények kielégítését szolgálják.

A cégünk által kínált típusok mellett lehetőség van az egyedi elképzelések megvalósítására is. Ezek elkészítése a vevő kívánalmai mellett teljes mértékben igazodik a telek adta előírásokhoz. A Bien-Zenker vezető építészével való beszélgetés keretében szó esik a család igényeiről, a szükséges helyiségekről, azok méretéről, kapcsolatáról, és tájolásáról.
Az igények pontosítása után vázlatrajz készül. A jóváhagyott vázlatrajz és árajánlat után következik az engedélyeztetés folyamata, majd pedig a munka gyakorlati része: a házépítés, melyről legközelebbi írásunkban olvashat. (x)
Névjegy
Bien-Zenker Hausbau Hungária Kft.
Mintaház címe: 1107 Bp. Ceglédi u. 1-3. Telefon: 06-1/260-80-81 Web: www.bien-zenker.hu
Az osztrák tulajdonú Bien-Zenker Hausbau Hungária Kft. 1996 óta épít favázas, nagypaneles, könnyűszerkezetes családi házakat Magyarország egész területén.
A cég egyedi- és típustervek széles választékával, többféle kiépítési és felszereltségi fokozattal, a tervezéstől a beköltözésig terjedő teljes körű szolgáltatással várja az építkezés előtt álló ügyfeleket. A Bien-Zenker a családi házak mellett vállalja nyaralók, irodaházak, középületek (polgármesteri hivatal, faluház, óvoda, idősek otthona, orvosi rendelő), illetve családias panziók építését is.

Kérdését itt teheti fel szakértőnknek!

Sokszoros magyar siker: Uhrik Teodóra táncművész magyar tervezésű ruhában pózol az olasz Vogue-ban

Sokszoros magyar siker: Uhrik Teodóra táncművész magyar tervezésű ruhában pózol az olasz Vogue-ban

Karácsony: A kormány tisztázza a szándékait!

Karácsony: A kormány tisztázza a szándékait!

Rómeó és Júlia története ihlette a Pirelli 2020-as naptárát

Rómeó és Júlia története ihlette a Pirelli 2020-as naptárát

Radar360: Orbán szerint a magyarok furcsák, késelés egy győri iskolában

Radar360: Orbán szerint a magyarok furcsák, késelés egy győri iskolában

22 éves helyettes államtitkár? Voltak itt már durvább történetek is

22 éves helyettes államtitkár? Voltak itt már durvább történetek is

Oda költözik Orbán a Parlamentben, ahonnan kitiltották a sajtót

Oda költözik Orbán a Parlamentben, ahonnan kitiltották a sajtót