Zene a konyhában és a fürdőben: ügyes drótnélküli hangszórók

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
ingatlanmenedzser.hu

Zene számítógéprőlAmennyiben a számítógépén...

Zene számítógépről
Amennyiben a számítógépén található zenéket szeretné más helyiségekben lejátszani, netán az interneten szeretne zenét vagy rádiót hallgatni, akkor vezeték nélküli, WLAN képes zenelejátszó jelentheti a megoldást.
A Logitech Squeezebox Boom ilyen masina, amely vezetékes és - 802.11b/g szabványú - vezeték nélküli hálózatokhoz egyaránt csatlakoztatható. Kiváló megoldás arra, hogy az otthon lévő számítógépet hifiként használhassa. Amennyiben a számítógép széles sávú internetkapcsolattal rendelkezik, akkor nem csak a számítógép merevlemezén tárolt zenéket játszhatja le, hanem akár internetes rádióadókat is hallgathat, amelyekből világszerte több ezer működik. A készülék kicsi, ennek ellenére a 30 wattos digitális erősítő és a hangszórók szépen szólnak. Ha több helyiségben szeretnénk zenét hallgatni, mégpedig ugyanarról a számítógépről, akkor egy hálózatra több Squeezebox is csatlakozatható. Így a fürdőben, a konyhában és a gyerekszobában egyidőbe különböző zenék szólhatnak, de beállítható az is, hogy mindenütt ugyanaz legyen hallható. A sokoldalú felhasználás szempontjából fontos, hogy a készülék a legfontosabb zeneformátumokat (MP3, FLAC, WMA, WMA Lossless, AAC, Apple Lossless, WAV és AIFF) támogatja.
A zenelejátszóhoz távirányító is jár, és akár ébresztőóraként is használható, a kijelző fényereje pedig automatikusan a külső fényviszonyokhoz igazodik.  

Nem csak számítógépről lehet drótok nélkül zenét hallgatni más helyiségekben, normál hifiknél is van mód erre. Itt vannak mindjárt a Vivanco cég CHS 5000 és 5500 aktív hangszórói, amelyek fantáziátlan nevük ellenére jól mutatják a lehetőségeket. Nincs más dolga, mint csatlakoztatni a jeladót a hifihez vagy a tévékészülékhez, ami a hangot 30 méteres hatótávolságon belül továbbítja a hangszórók felé. A falra is szerelhető aktív hangsugárzók 6 darab ceruzaelemmel működnek, amelyek USB csatlakozón keresztül tölthetők fel. 


A fröccsenő víznek is ellenálló CHS 5500-as változat fémből készült burkolatot kapott, így akár kerti buli közben is használható. A hangszórók egyetlen hátránya boros áruk: az 5000-es 40 ezer, míg kültéri változat 50 ezer forintért vásárolható meg. 
Olcsóbb megoldások is léteznek, 15-30 ezer forintért már találni hasonló eszközöket.

[[ Oldaltörés: Drótnélküli fejhallgató ]]

Drótnélküli fejhallgatók 
A drótok nélküli zenehallgatás másik módja, ha vezeték nélküli fejhallgatót használunk, ezekből számos változatot kapni. A legtöbb készülék 40-100 méteres hatótávolságban működik. Hangzásban sztereótól az 5.1-esig terjed a skála, az árcédulán pedig 10-50 ezer forintos ár szerepelhet.     

Hozzászólások