Mi fog épülni a Duna Pláza mögött?

Mi fog épülni a Duna Pláza mögött?

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A tervek szerint a Dunapart XIII.

A tervek szerint a Dunapart XIII. kerületi részénél a londoni Docklandhez hasonló új, elegáns, legalább 15 ezer ember életét meghatározó lakónegyed jöhet létre. Az alábbiakban a 33. tömb építészeti terveit mutatjuk be, itt 329 lakás épülhet.

A dunaparti lakások kialakításánál a tervezők a maximális flexibilitásra, a tiszta, világos szerkesztésű terek létrehozására törekedtek. Az épület szerkezet monolit vasbeton. A cellás, vizes helyiségeket a folyosó mellé vonták össze, valamennyi konyha amerikai rendszerű. Tetőteraszok is lesznek. A jellemző tetőfedés a lapos tetős részen 2 réteg modifikált bitumenes vastaglemez, terasztetőként zúzottkőbe ágyazott lapburkolattal. A szükséges parkoló szám biztosítása a mélygarázsban és részben a földszinten történik.

"A homlokzatok kialakításánál legfontosabb szempont az volt, hogy az épület ne olvadjon bele a mai lakáspiacon jelen lévő számtalan társasházba, hanem egyedi, azoktól megkülönböztethető, emblematikus jegyekkel rendelkezzen" - mondta a vezető tervező Hartvig Lajos. A Duna parton levő tornyok egymásra helyezett Duna-kavicsokra emlékeztetnek, a mögöttük lévő épületrész szerkesztése a Lego elemek komponálási módjához hasonlít.

A tervező iroda a Duna Bay Kft. felkérésére még 2006 márciusában 5 másik irodával párhuzamosan készítette a terveket a Duna Pláza mögötti területre.

Duna Bay lakópark — 33. tömb
tervező: Bánáti Hartvig Építésziroda
építész: Hartvig Lajos DLA vezető tervező, Dávid Anita, Éles Péter, Fehérvári Éva, Fullár András, Hartvig Lajos, Kiss Noémi, Nagypál Viktor, Szeder-Krausz Ágnes, Terjéki Rita
Forrás: Bánáti Hartvig Építésziroda

Hozzászólások