15 friss színvilág a nappalinkba

15 friss színvilág a nappalinkba

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Nyáron kiváló alkalom nyílik a nappalik teljes átgondolására. Tévedés csakis a festékes bödönt elővenni.

Nyáron kiváló alkalom nyílik a nappalik teljes átgondolására. Tévedés csakis a festékes bödönt elővenni. Bár igaz, néhány tízezer forintból akár csodát is tehetünk, ha nem vagyunk túl nagy igényűek. 

©
©
©

Sokkal inkább arra érdemes figyelni, hogy azért meglegyen a harmónia, viszont legyen egy-két olyan elem, ami meghökkent vagy odavonzza a tekintetet. Így már 100 ezer forintnál is feljebb kúszhat az ár, de megéri, hiszen mindennapi hangulatunk múlhat ezen.

©
©
©

A nappali központi tere sok lakásnak, ezért különös gonddal érdemes megtervezni az átalakítást, fazonírozást vagy a hangulatváltást. Újabban csakis természetes anyagokkal dolgoznak a tervezők, sok a fa, kevés a fém és az üveg.

©
©
©
©

Szabadon bánhatunk az ecsettel is, de a hivalkodó, harsány színek ma nem divatosak. Ugyanígy kerülni kell a falakon a nagyon tompa zöldeket, sárgákat vagy kékeket. Legyen valami közép árnyalat ezekből, amit aztán feldobhat egy ugyan ebből, de sötétebb tónussal kezelt bútor vagy kiegészítő textil.
Ahol kandalló is van, érdemes a köré szervezni a beszélgetős területet. A kandalló fehérsége mellé jól áll egy kávébarna karzatú fotel, egy jól választott sötét szőnyeg vagy egy nagy falikép valami finom, szürke kerettel.

©
©
©
©
©

Vannak, akik esküsznek a csupa világos színek harmóniájára. Ilyen például az amerikai bhg.com magazin szakértője, aki viszont megjegyzi: attól függően, hogy milyen tájékon (hegyvidék, tópart, nagyváros, falu) van az adott ház vagy lakás, érdemes érzékeltetni ezt a nappaliban is. Például egy hegyvidéki házban sok lehet a fabútor vagy a melegséget erősítő erőteljesebb tónusú függöny, asztal vagy fotel.