Szuvenírként árulják majd az Albert Stadion részeit

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Ferencváros értékesíteni kívánja a hamarosan lebontásra kerülő Albert Stadion egyes részeit és tartozékait - közölte a labdarúgócsapatot működtető FTC Zrt. vezérigazgatója.

"Szeretnénk eladni a füvet, a szögletzászlókat, a kapufát, a hálókat és a bérleteseinknek lehetőséget akarunk adni arra is, hogy az évek, évtizedek óta használt székeiket megvásárolják" - mondta Orosz Pál. Hozzátette, a relikviákat a létesítmény búcsúmeccsét követő napokban kezdik árusítani; a bevétel a klub utánpótláskasszájába kerül.

Orosz Pál szerint egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor kezdődik az Albert Stadion bontása, mivel az új stadiont az állam építi, így az tárgyal a kivitelezővel. Egyelőre még nem hirdették ki a közbeszerzési pályázat győztesét - tette hozzá.

A munkálatok megkezdése után ideiglenes otthont kell keresni a klubnak, ezzel kapcsolatban a sportvezető úgy nyilatkozott, hogy "több stadion is szóba került", de ezeket nem kívánta megnevezni. Azt ugyanakkor elismerte, hogy a Puskás Stadion kapcsán előrehaladott tárgyalások folynak, de hozzátette, amíg nem tudja, mikor kell legkésőbb kiköltözniük az Albert Stadionból, addig nem tud végleges megállapodást kötni az új helyszínről.

"Örülnék, ha le tudnánk játszani az Albert Stadionban még egy-két hazai mérkőzést, hiszen annál kevesebbet kellene bérleti díjra költenünk" - mondta Orosz Pál, aki szerint minden az ütemezés szerint halad, és 2014 végére kész lesz az új stadion. A stadion búcsúmeccséről azt mondta, akkor lehet kijelölni az időpontot, amikor a leendő kivitelező jelzi, mikor kezdi meg a munkálatokat. Hozzátette: folyamatosan tárgyal a lehetséges ellenfelekkel.