Gödöllőn nyitott éttermet a McDonald’s

Gödöllőn nyitott éttermet a McDonald’s

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megnyílt az amerikai gyorsétteremlánc magyar érdekeltségeit tulajdonló Scheer Sándor első étterme.

Gödöllőn nyílt meg a McDonald's 90. magyarországi étterme, egy 100 négyzetméteres vendégterű, akadálymentesített vendéglátóhely. Ez is hasonló azokhoz az új típusú McDonald's-gyorséttermekhez, amelyeken a rendeléseket egy érintőképernyőn le lehet adni és bankkártyával ki lehet fizetni, ilyenből eddig 11 darab van az országban.

A McDonald's közleménye szerint a tavaly júliusban, teszt jelleggel elindított házhoz szállítás sikere már az első hetekben felülmúlta a menedzsment várakozásait, ezért december elejére pedig az éttermek több mint felében elérhető volt a házhoz szállítás.

A gödöllői étterem az első olyan, amelyet már Scheer Sándor cége nyitott meg. Tavaly februárban jelentették be, hogy az amerikai gyorsétteremlánc magyar érdekeltségeit az egyik leggazdagabb magyarként számontartott Scheer veszi át, májusban pedig át is nevezték a magyar leányvállalatot Progress Étteremhálózat Kft.-re.

Scheer a 2018-as Forbes milliárdoslistáján 21,8 milliárd forintos vagyonnal a 48. helyen szerepelt, alapító-vezérigazgatója a Market Építő Zrt.-nek, és Garancsi István mellett 49 százalékos tulajdonrészével társtulajdonos is abban a cégben, amelyik több mint 100 milliárd forintos árbevételt ért el a 2017-es üzleti évben. Emellett számos ingatlan és szálloda van az érdekeltségei között, például résztulajdonosa a Lánchíd budai hídfőjénél fekvő 86 szobás Clark Hotelnek, és feleségével közös cégéé az Erzsébet téri óriáskerék is. Az egykori kamionkirállyal, Wáberer Györggyel is van közös ingatlanberuházása: a MOM mellett már áll legújabb irodaházuk.

Hozzászólások