szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Jelentősen növelte árbevételét és adózott eredményét is a McDonald's Kft., amelyet idén vásárolt meg a Market Zrt.-ből ismert Scheer Sándor.

Tavaly az árbevétel megközelítette a 34 milliárd forintot, az adózott eredmény pedig a 4,5 milliárdot. A megelőző évben 27,6 milliárd forint mellett 2,9 milliárd forint lett az adózás után megmaradt profit. A McDonald's franchise-rendszerben működik alapvetően, de mint azt az Index.hu is megjegyzi, a nemzetközi trendeknek némileg ellentmondóan Magyarországon jó sok saját éttermük maradt meg, közel a Mekik felét a McDonald's kft. üzemelteti. Ezért az árbevétel nagy részét itthon a saját üzletek forgalma adja. A részvényesek úgy döntöttek, hogy 4,23 milliárd forintot osztalékként kifizetnek, de ez az összeg teljes egészében a McDonald's Magyarországi Étterem Hálózat Kft.-vel szemben fennálló 13 millió euró nagyságú kölcsön tőkéje és kamatai törlesztésére megy el. Az adózott eredményből fennmaradó 217,3 millió forintot pedig az eredménytartalékba helyezik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!