szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az egyik leggyakoribb halálok kockázatát csökkentik a mogyorófélék rendszeres fogyasztása - ez derül ki egy új kutatásból.

A Live Science adott hírt a JAMA Internal Medicine szaklapban megjelent új kutatásról, amely szerint a mogyorófélék az egyik leggyakoribb halálok, a szívproblémák kialakulásának kockázatát csökkentik.

Több mint 200 ezer ember több éves vizsgálatából derült ki, hogy milyen hatással van rájuk a mogyorófélék rendszeres fogyasztása, vagy ennek mellőzése. Az eredmény szerint azoknak, akik átlagban napi 17 gramm mogyorófélét esznek és nem allergiások rá, 20 százalékkal csökken az esélyük a halálos szívprobléma kialakulására, természetesen azokhoz képest, akik nem szoktak mogyoróféléket fogyasztani.

A mogyoróval kapcsolatos kutatások mostanság elég hasznosnak bizonyulnak, egy másik vizsgálatból például kiderült hogyan előzhető meg a mogyoró allergia, a módszer pedig a többi ételallergia kapcsán is hatásos lehet.

Világelső mutatvány: városban szállt fel a repülő autó, amelyet már gyártani is fognak – videó

Világelső mutatvány: városban szállt fel a repülő autó, amelyet már gyártani is fognak – videó

„Ő volt a világ legvidámabb színésze” – pályatársai búcsúznak Harkányi Endrétől

„Ő volt a világ legvidámabb színésze” – pályatársai búcsúznak Harkányi Endrétől

Donald Trump a KGB ügynöke – állítja egy volt szovjet hírszerzőtiszt

Donald Trump a KGB ügynöke – állítja egy volt szovjet hírszerzőtiszt

Karnyújtásnyira a megállapodás az ásványkincsekről szóló ukrán–amerikai tárgyalásokon

Karnyújtásnyira a megállapodás az ásványkincsekről szóló ukrán–amerikai tárgyalásokon