szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Magyar Nemzet információi szerint a büntetés-végrehajtás (bv) második számú vezetője meggyanúsításának hátterében a fegyveres és rendvédelmi szervezetek belső elhárításaként működő Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) tevékenysége állhat.

Pintér Sándor belügyminiszter pénteken fölmentette beosztásából Dömény Sándort, a bv országos parancsnokának biztonsági és fogvatartási helyettesét. A vezérőrnagy ellen "hivatali működésével összefüggő" bűncselekmény gyanújával indított büntetőeljárást a Központi Nyomozó Főügyészség budapesti regionális osztálya. Vezetői megbízatásának visszavonásával egyidejűleg a belügyminiszter rendelkezési állományba helyezte Dömény Sándor bv-tábornokot - ismerteti a lap szombati száma.

A tavaly január 1-jén létrehozott és közvetlenül a belügyminiszter irányítása alá tartozó NVSZ az állomány kifogástalan életvitelét, megbízhatóságát ellenőrzi, azonban felderítő tevékenységét csak a bűncselekmény gyanújának megállapításáig folytatja, utána feljelentést tesz az illetékes ügyészségnél, nyomozó hatóságnál.

A lap úgy tudja, Dömény Sándor hivatali visszaélés vgy hivatali vesztegetés miatt kerülhetett az NVSZ látókörébe, és miután a bűncselekmény gyanúját megalapozottnak találták, a védelmi szolgálat feljelentése alapján a főügyészség regionális osztálya eljárás alá vonta a bv-tábornokot. Az NVSZ illetékese nem kívánta kommentálni a lap értesülését.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Miért jutnak egyre messzebb a szárazföldön a hurrikánok?

Miért jutnak egyre messzebb a szárazföldön a hurrikánok?

3000 éves sírokat találtak az Andrássy-kastély udvarán

3000 éves sírokat találtak az Andrássy-kastély udvarán

Dédunokák nélkül karácsonyozhat Erzsébet királynő

Dédunokák nélkül karácsonyozhat Erzsébet királynő