szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Vádat emeltek a volt ügyvéd ellen, aki a Fővárosi Főügyészség szerint összesen négy ember megölésére adott megbízást – közölték szerdán. A most 73 éves férfi 2010 márciusában történt kizárásáig ügyvédként dolgozott. Egy családdal volt vitája, a három ember megöléséért több mint másfélmillió forintot adott volna, de feldobták. A holttesteket egy XXII. kerületi építkezésen akarta bebetonoztatni. Később volt élettársa új párját akarta eltetetni láb alól, ám ott szintén mellényúlt, ráadásul kétszer is.

Az ügyvédi képviselet mellett anyagi segítséget is nyújtott korábban a családnak. A főügyészség közleménye szerint a család több mint ötmillió forinttal tartozott az ügyvédnek, és a tartozás fedezetét jelentő házból sem költöztek ki, ezért a férfi 2014 szeptemberében megbízást adott egy embernek az elrablásukra és a megölésükre. Azt akarta, hogy a holttesteket egy XXII. kerületi építkezési területen betonozzák be.

A volt ügyvéd a három ember megöléséért hatszázezer forintot adott volna a bérgyilkosnak, és még egymillió forintot ígért neki. Az érintett lakás alaprajzát, a családtagok fényképét, valamint a mindennapi szokásaikra vonatkozó információkat is átadta neki.

A férfi úgy tett, mintha elvállalta volna a megbízást, valójában azonban a rendőrségre ment. Az utolsó egyeztetésük napján, 2014. szeptember 22-én kapták el a rendőrök a volt ügyvédet, aki ezután előzetes letartóztatásba került.

Amikor kikerült az előzetesből, kiderült, hogy lelépett az élettársa, ezért a vád szerint elhatározta, hogy a nő új barátját is megpróbálja megöletni. Először két büntetett előéletű férfit akart megbízni a gyilkossággal, de nem vállalták, sőt, ők is szóltak a rendőröknek.

A történetben még egy csavar volt: a volt ügyvéd még ezután sem tett le tervéről, és egy magát ukrán bérgyilkosnak kiadó embert bízott meg – ő azonban egy ügyészi engedéllyel alkalmazott fedett nyomozó volt.

Tavaly április 15-én vették ismét őrizetbe a vádlottat, aki azóta is előzetesben van. Hét és fél évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!