Pintér eladta cégét, a Civil Biztonsági Szolgálatot

Utolsó frissítés:

Tetszett a cikk?

Pintér Sándor, az Orbán kormány egykori belügyminisztere, eladta a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. részvényeit a Prostasia Zrt.-nek, amelynek tulajdonosa Kántor Tibor, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) egykori elnökhelyettese. Belpolitikai elemzők szerint a tranzakció arra utal, hogy Pintér Sándor a választások után várhatóan megalakuló Orbán kormány belügymimiszteri posztjának várományosaként szabadul meg vállalatától.

Az adásvételre március 25-én került sor. A CBSZ honlapján olvasható közlemény szerint a tulajdonosváltozás nem érinti a cég menedzsmentjét és működését. A Prostasia január közepén alakult vagyonkezelő cég, alaptőkéje ötmillió forint, székhelye Kántor Tibor lakcíme, s ő a vezérigazgató is. Kántor Tibortól - aki az APEH-nél dolgozott Simicska Lajos elnöksége idején,  - nem idegen a biztonsági piac: S-System Service Kft. néven 2006 óta működik biztonsági vállalkozása Sárváron.

A CBSZ vezérigazgató helyettesét, Hatala Józsefet az ORFK 2006-ban távozott közbiztonsági főigazgatóját a milliárdos adócsalás gyanújába keveredett Eclipse Zrt. kapcsán hallgatták meg nemrég tanúként. Az Eclipse a CBSZ Angol utcai székhelyén bérlő volt.

 

Hozzászólások