Tetszett a cikk?

Még ebben a hónapban megtörténik a kormány átalakítása - erősítette meg az MSZP május 1-jei ünnepségén Medgyessy Péter miniszterelnök, aki ismételt ígéretet tett arra, hogy ebben a kormányzati ciklusban a heti munkaidő 38 órára csökken.

Bár tovább folynak a találgatások, hogy egy évvel a kormányalakítás után mely tárcák vezetőinek kell távozniuk, a miniszterelnök a május 1-jei ünnepségen csak a kormányátalakítás tényét erősítette meg. A Népszabadság állítása szerint néhány hónapja még "kormányzati források" biztosra vették, hogy Görgey Gábor kulturális, Jánosi György ifjúsági, Kóródi Mária környezetvédelmi, valamint Kovács Kálmán informatikai miniszter távozik, ám ma már csak Görgey és Kóródi posztja bizonytalan; rajtuk kívül több államtitkár leváltása kerülhet szóba. Kikerült viszont a leváltásokról szóló politikai pletykákból Csillag István gazdasági és közlekedési miniszter neve, akinek vállalkozásélénkítő javaslatait a miniszterelnök az Európa-tervben meghirdette. Kovács Kálmán menesztéséről februárban-márciusban szakmai körökben beszéltek, miután az internetezés költségeinek 25 százalékos csökkentését és a kábeltelevíziós "magyar csomag" kialakítását azelőtt hirdette meg, hogy a szolgáltatókkal megállapodott volna. Az internet-tarifák mérséklése azóta megvalósult, a magyar műsorok olcsó kábeltelevíziós csomagba szervezése azonban még késik. Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke a Medgyessy-nyilatkozatra azzal reagált: a kormányátalakításról a két kormánypártnak még tárgyalnia kell.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!