Tetszett a cikk?

A Hajdú-Bihar megyei településen korábban többen is fogyasztottak egy veszettségben megbetegedett tehén tejéből.

A nagyhegyesi Dézsi Gazdaságban betegedett meg veszettségben egy tehén - közölte csütörtökön az országos tiszti főorvos, aki felszólította mindazokat, akik december 6-20. között az érintett tehenészetben vásárolt tejet forralatlanul fogyasztották, hogy haladéktalanul jelentkezzenek a nagyhegyesi háziorvosi rendelőben a szükséges védőoltásért.A gazdaságtól kapott kimutatás alapján még csütörtökön sikerült mindenkit felkutatni és beoltani, akik vásároltak a tejből, de azokat is felkerestük, akik esetleg nyers tejjel készült, nem sütött süteményből ettek – közölte a település egyik háziorvosa. Békesi Zoltán azt is elmondta: elegendő oltóanyag áll rendelkezésre, és az eddig beoltott közel 450 személy esetében sem megbetegedést, sem az ötrészes oltássorozat első adagja által esetleg kialakuló komplikációt nem tapasztaltak.Hanzéros Ádám, a település állatorvosa pénteken arról számolt be, hogy az érintett gazdaságban 90 napos helyi zárlatot s az állatállományra forgalmi korlátozást rendeltek el, s ezzel egyidejűleg megkezdődött az állatállomány vakcinázása is.(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Még mindig a postára járkál a sárga csekkekkel? Ennél rosszabb megoldást nem is választhatna

Még mindig a postára járkál a sárga csekkekkel? Ennél rosszabb megoldást nem is választhatna

Újabb olvasnivalók a hvg.hu-n: itt vannak a blogok

Újabb olvasnivalók a hvg.hu-n: itt vannak a blogok

Meghosszabbítják és szigorítják a korlátozásokat Németországban

Meghosszabbítják és szigorítják a korlátozásokat Németországban