szerző:
MTI

Tizenhatmillió forint értékű kokaint foglaltak le a vámosok Szigethalmon - közölte a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője.

A vám- és pénzügyőrség nyomozói és a szervezet Merkúr bevetési egységének munkatársai közös akciójuk során Szigethalom területén két magyar állampolgárt fogtak el, akik - információik szerint - a hegyeshalmi határátkelőhelyen kábítószert hoztak Magyarországra - áll Sipos Jenő alezredes, a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokság szóvivőjének közleményében.

A közlés szerint a pénzügyőrök a két férfi kisteherautójának átvizsgálása során, a műszerfal alatt, a sebességváltó mellett elrejtve mintegy 800 gramm kokaint találtak, amelynek feketepiaci értéke közel 16 millió forint. Ezután két helyen házkutatásra került sor, amelynek során számos bizonyíték került elő.

A vámnyomozók a kokaint lefoglalták, a gyanúsítottakat őrizetbe vették, ellenük kábítószerrel való visszaélés megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást. Az egyik férfi esetében egy korábbi ügyben, szintén kábítószerrel való visszaélés miatt, már folyik büntetőeljárás.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Itthon

140 millió drogfüggő világszerte

Az ENSZ legfrissebb kábítószer-helyzetet bemutató jelentése szerint összesen 40 millióan fogyasztanak kemény drogokat a világon és 100 millió azon fogyasztók száma, akik egyéb kábítószereket használnak - közölte Gömbös Ervin, a Magyar ENSZ Társaság főtitkára.

Arcfelismerőt vetett be Taylor Swift a zaklatói ellen

Arcfelismerőt vetett be Taylor Swift a zaklatói ellen

A nap videója: Két magyar mentős nagyon ráérzett a karácsonyi hangulatra

A nap videója: Két magyar mentős nagyon ráérzett a karácsonyi hangulatra

Halálos baleset történt Kerekegyházánál

Halálos baleset történt Kerekegyházánál

Az éjszaka megjön a hó

Az éjszaka megjön a hó

Volner ráeresztené a Betyársereget a tüntetőkre

Volner ráeresztené a Betyársereget a tüntetőkre

Üres kézzel távozik az EU-csúcsról a brit kormányfő

Üres kézzel távozik az EU-csúcsról a brit kormányfő