szerző:
MTI

A Magyar Televízió levélben tett javaslatot Gyurcsány Ferenc kormányfőnek és Orbán Viktor Fidesz-elnöknek az általuk tervezett nyilvános vita menetére. Eszerint várhatóan pénteken a két politikus 90 percben vitázna egymással - közölte Csorba Mária, az MTV pr-menedzsere. A miniszterelnök elfogadta az MTV feltételeit.

A Magyar Televízió hétfőn este levélben értesítette Gyurcsány Ferenc kormányfőt és Orbán Viktor volt kormányfőt, hogy kész a miniszterelnök által kezdeményezett vitát vágatlanul, élő adásban akár főműsoridőben közvetíteni, s a választ kedden délután öt óráig várja.

Csorba Mária szerint a közszolgálati televízió az javasolja, a kormányfő és a Fidesz elnöke a vitát sorsolás alapján kezdené, amely alapján előbb az egyik, majd a másik résztvevő szembesítené hét-hét állítással partnerét úgy, hogy mind a kérdésre, mind pedig a válaszra két-két perc állna rendelkezésre, a kérdezőnek pedig egy percben viszontválaszra lenne lehetősége.

Az eszmecsere végén, a műsor utolsó 20 percében a moderátor kérdéseire adnának választ a partnerek, végül pedig mindkét fél egy-egy percben értékelhetné az elhangzottakat. A pr-menedzser elmondta: a Magyar Televízió várja Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor válaszát, és bízik abban, hogy érdemben megfontolják az intézmény javaslatait - a nézők, a polgárok átfogó tájékoztatása érdekében.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök elfogadta a Magyar Televízió feltételeit az Orbán Viktor Fidesz-elnökkel folytatandó vitára - mondta kedden László Boglár kormányszóvivő. A kormányszóvivő hétfőn közölte: Gyurcsány Ferenc szeretettel várja Orbán Viktor Fidesz-elnököt a rendszerváltás utáni miniszterelnökökkel folytatandó pénteki megbeszélést követően az Országház Munkácsy-termében a miniszterelnök által hétfőn kezdeményezett vita lefolytatására.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Itthon

Gyurcsány-Orbán vita: mindenre készek?

Rogán Antal a Fidesz kampányfőnöke közölte: Orbán Viktor pártelnök kész leülni egy beszélgetésre a miniszterelnökkel pénteken a volt kormányfők találkozója után, a sajtó teljes nyilvánossága mellett. Gyurcsány Ferenc szeretettel várja a Fidesz-elnököt az Országház Munkácsy-termében - így a kormányszóvivő.

hvg.hu Itthon

Élő adásban párbajozik Gyurcsány és Orbán

A Magyar Televízió kész vágatlanul, élő egyenes adásban közvetíteni azt a vitát, amelyet Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kezdeményezett Orbán Viktorral az ország gazdasági helyzetéről, a jelenlegi és az előző kabinet teljesítményéről - közölte az MTV.

MTI Itthon

Orbán elfogadta Gyurcsány kihívását

Orbán Viktor Fidesz-elnök elfogadja a miniszterelnök kihívását a magyar gazdaság állapotát érintő "számpárbajra", amelyet a kormányszóvivő közlése szerint akár már pénteken megrendezhetnek.

44 százalékkal kevesebb családi pótlékot kapnak jövőre az Ausztriában dolgozó magyarok

44 százalékkal kevesebb családi pótlékot kapnak jövőre az Ausztriában dolgozó magyarok

Ujjlenyomattal lehet majd nyitni és indítani a Hyundai-okat

Ujjlenyomattal lehet majd nyitni és indítani a Hyundai-okat

Kézilabda-vb: őket kell legyőznie a női válogatottnak a selejtezőben

Kézilabda-vb: őket kell legyőznie a női válogatottnak a selejtezőben

Hivatalossá vált az ukrán ortodox egyház elszakadása

Hivatalossá vált az ukrán ortodox egyház elszakadása

Hosszú Katinka az év legjobbja a FINA-nál

Hosszú Katinka az év legjobbja a FINA-nál

Toroczkaiék pártja is tiltakozik a "rabszolgatörvény" ellen, csak külön

Toroczkaiék pártja is tiltakozik a "rabszolgatörvény" ellen, csak külön