szerző:
hvg.hu

A Szólás Szabadsága alighanem új csatornát kereshet magának, azután, hogy Friderikusz kipakkolt a Népszabadság szombati számában adott intejúban. Rudi Zoltán tévéelnököt szakmai alkalmatlansággal vádolta, felszólított eltávolítására, és kiltásba helyezte civil mozgalom szervezését a tévés állapotok megváltoztatására.

Rudi Zoltán tévéelnök, Simon András alelnök, és László Péter hírigazgató kerültek Friderikusz Sándor Népszabadságban szombaton publikált, egész oldalas interjújának célkeresztjébe. Előzőleg az MTV vezetősége elutasította Friderikusz javaslatát, hogy távollétében Horvát János, a Sport csatorna igazgatőja helyettesítse a műsorvezetésben. Ha lesz műsor, Krizsó Szilvia helyettesít.

Friderikusz Sándor. Mozgalmat
szervezne
© MTI
Mint Friderikusz elmondta, időben  jelezte Horvát Jánossal kapcsolatos terveit Rudinak, aki felhívta a figyelmet: Horvát a Sport TV elnöke, és a műsorszolgáltatási szabályzat tiltja kereskedelmi tévések műsorvezetőkként való szerepeltetését. Erre Friderikusz emlékeztett számos precedenre, - Horvát maga is vezette a az Aranyág gyermekműsorokat az MTV-ben - mire Rudi állítólag közölte: "Rendben van. de ha botrány lesz belőle, én erről nem tudok". Mint Friderikusz beszámol róla, pár nappal később Rudi ezt letagadta, és kinyilvánította, a hírigazgatónak erről tudnia kellett volna, Horvát János pedig nem lehet műsorvezető.

„Amióta Rudi az elnök, csak az a fontos az MTV-ben - műsort, nézőt, pénzt is beleértve -, hogy ezek a tévévezetők mekkora hatalmat tudnak erjeszteni a saját kis szemétdombjukon”- fejtette ki Friderikusz az interjúban. Mint elmondta, „„121 adáson vagyunk túl, de például Rudi elnök húsz hónapos uralkodása alatt kizárólag csak akkor jött ki a stúdióba, ha a miniszterelnök volt a vendégünk. Majd' egy hónapnyi munkával, rengeteg szervezéssel, februárban elértem, hogy egy műsorban jelenjen meg Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor. Természetesen ezúttal is kijött Rudi elnök úr is, de látványosan csak Gyurcsány körül legyeskedett. Ami pedig a műsort illeti, erről az egészről a Magyar Televízió kinevezett elnöke - egy hangos ásítás közben - összesen annyit mondott: Ez nagyon hosszú volt. „

Friderikusz más kulisszatitkokkal is szolgált „…mindenki tudja az MTV-ben, hogy Rudinak nagy nyűg ez az egész televízió, a műsorokat alig látja, és ami a képernyőn van, arról jószerével ő tud utoljára. Jószerével többet volt az elmúlt másfél évben sípályán és vitorlás hajó fedélzetén, mint az elnöki szobájában.” …”Itt van a [Hajdú Péter vezette] NévShowr című  kiebrudalt szórakoztató műsor esete is. Ezt a show-t vasárnaponként 1,6-2 millió ember nézte. Köztudott volt, hogy a műsor mögött - Hajdú Péter üzlettársaként - Tornóczky Anita állt. Amíg Medgyessy Péter hivatalában volt, Rudi valósággal vörös szőnyeget terített Hajdú és Tornóczky elé, ők voltak a házi kedvencek. Alig telt el néhány hónap Medgyessy lemondása után, előbb Anita körül fagyott meg a levegő, kiiktatták a programból a riportműsorát, majd a NévShowrra is szabad vadászatot engedélyezett Rudi…..”

„Rudi Zoltánról ma már politikai körökben mindenki, még egykori pártfogói is tudják, sőt mondják is, hogy alkalmatlan, de azzal az indokkal napolják el leváltásának a kérdését, hogy utána még bonyolultabb helyzet állhatna elő, és a parlamenti választások előtt már nem áll a politika érdekében újabb frontot nyitni. „

„Erre az évre már 18 milliárd forintnál is többet kapott a közszolgálati televízió. De az egész intézmény költségvetésének alig valamivel több, mint harminc százalékát költi műsorokra, a többi elmegy fenntartásra, amely a kelleténél jóval nagyobb mértékben a [vezetők] fenntartása. Ők maguknak az elmúlt másfél évben napra pontosan minden hónap másodikán kiutalták a milliókat, miközben a műsorokat készítő külsős, kispénzű emberek nemrég még négy-öt hónapot, manapság két-három hónapot várnak akár tíz-húszezer forintjaikra is. És mindeközben megállás nélkül milliárdokért folyamodnak a politikához. Rudi elnöki pályázatába például - kérés és erkölcsi gátlás nélkül - átemelte az én egykori elnöki pályázati anyagomból a többcsatornás Magyar Televízió levédett ötletét.

A politika ne tűrje az ilyenfajta országlást (Oldaltörés)

….”Szégyellem is magam azért, hogy idáig hallgattam, de a helyzet tovább nem tűrhető. A Rudi Zoltán vezette Magyar Televízió minimálisan sem felel meg a harmadik évezred műsorszolgáltatási igényeinek, a máig ott lévő kitűnő szellemi muníció egy ember, a teljes joggal felruházott elnök és két társa vezetési és emberi alkalmatlanságán vérzik el. Mindent elkövetek a tisztesség határai között, hogy a politika észlelje, mi történik a tévében, Tudják meg a döntéshozók, hogy amikor újabb kétmilliárdért kilincsel Rudi, például csak a NévShowr kipenderítésével 350-400 millió forintos bevétel hullott ki az MTV kasszájából.

"Vagy nagyon gyorsan elküldik-felfüggesztik a tévé első számú vezetőjét, vagy a szakmaiság ebbe az intézménybe jó ideig nem költözik vissza. Az lehetetlen, hogy a politika eltűrje az ilyenfajta országlást csak azért, mert - adott esetben - Rudi Zoltán a legkisebb közös többszörös. Így rohad szét ez az egész ország. Ha minden marad a régiben, kénytelen leszek rövid időn belül megszervezni azt a civil demokratikus mozgalmat, amely figyelmezteti őket is a tűrhetetlen televíziós közállapotokra”- fejtette ki az interjúban Friderikusz. 

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Média

Rudi szerint parlamenti információs csatorna indulhat

A Magyar Televízióban nagyon sok feltétel megvan egy mindenkit megszólító parlamenti információs csatorna elindításához, amelyen szinte teljes terjedelemben közvetíthetnék a törvényhozás munkáját - mondta a közszolgálati médium elnöke.

Média

Startra kész új televíziók

Öt új tematikus televízió is szeretne betörni a magyar piacra. Csakhogy a kábelszolgáltatók hálózata betelt, az új közszolgálati tévék indulása pedig sokak szerint jogilag is aggályos.

MTI Golden Blog

Blogírásba fogott Rudi Zoltán

Blogot, vagyis mindenki számára elérhető internetes naplót indított a közelmúltban Rudi Zoltán, a Magyar Televízió (MTV) elnöke; mint elmondta, "tetszik a műfaj: szabad".

hvg.hu Média

Rudi vizsgálódik a népszavazási műsorral kapcsolatban

Az MTV elnöke, Rudi Zoltán vizsgálatot rendelt el annak kiderítésére, hogy sérült-e a nézők tájékozódáshoz való joga, illetve, megfelelő időben és megfelelő módon kaptak-e információt a köztévé nézői a népszavazás eredményéről – közölte a köztelevízió kedden.

Azbeszttartartalmú szigetelést találtak a 3-as metró felújításakor

Azbeszttartartalmú szigetelést találtak a 3-as metró felújításakor

Kétszer annyit várt belépésre Ferihegyen, mint amennyi a repülőút volt

Kétszer annyit várt belépésre Ferihegyen, mint amennyi a repülőút volt

Meghalt Gergátz Elemér korábbi földművelésügyi miniszter

Meghalt Gergátz Elemér korábbi földművelésügyi miniszter

52 ezren leszavaztak, érvényes lehet az előválasztás

52 ezren leszavaztak, érvényes lehet az előválasztás

Talán nem tud róla, de tele van sérülékeny alkalmazásokkal a telefonja

Talán nem tud róla, de tele van sérülékeny alkalmazásokkal a telefonja

Fölöslegesen lett bombaüzlet a gluténmentes konyha

Fölöslegesen lett bombaüzlet a gluténmentes konyha