szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Magyar Televízióban nagyon sok feltétel megvan egy mindenkit megszólító parlamenti információs csatorna elindításához, amelyen szinte teljes terjedelemben közvetíthetnék a törvényhozás munkáját - mondta a közszolgálati médium elnöke.

Az MTV-ben működik a "legnagyobb hírgyár", a legnagyobb archívum és a közszolgálati televíziónak van a "legkomolyabb szerződése" a Magyar Távirati Irodával - mondta Rudi Zoltán. Brüsszelben tudósítót működtet és szerződéses kapcsolata van a Reutersszel, a nagy hírügynökségekkel. "Ha ez a csatorna elindul, akkor még nagyobb terjedelemben tudjuk" majd közvetíteni a törvényhozási munkát - mondta az MTV elnöke.

Kifejtette, hogy az új csatorna indításához át kell csoportosítani a meglevő erőforrásokat. Úgy fogalmazott, hogy a televízióban "van némi felesleg" abból a három összetevőből, "szabad felhasználású készpénzből", emberekből és bizonyos technikai kapacitásból, kamerákból, stúdiókból, közvetítő kocsikból, amelyek egy televíziós műsor elkészítéséhez szükségesek. Mint hozzátette, ezeken túl "természetesen a gondolatra és az emberi kreativitásra is szükség van". Rudi Zoltán elmondta, hogy az MTV műszaki kapacitása - még ha elavult is - rendelkezésre áll; az eszközök jobb felhasználásával, átcsoportosításával az új igények kiszolgálhatók.

Mint Rudi elmondta, az általa irányított intézményben "emberből is van elég sok". A Magyar Televíziónak 1680 belsős, munkaszerződéses és mintegy 700 külsős, megbízási szerződéssel dolgozó munkatársa van, ami jóval meghaladja a konkurens országos kereskedelmi csatornák létszámát. Rudi Zoltán kifejtette: a parlamenti csatorna közéleti, információs csatornaként határozza meg önmagát.

"Az a cél, hogy amikor a törvényhozás ülésezik, akkor minél nagyobb terjedelemben számoljunk be a plenáris ülésekről, a bizottsági munkáról, illetve a képviselők egyéni választókerületben végzett munkájáról" - mondta, hozzáfűzve, hogy a törvényhozásban a legkomolyabb vitát kiváltó ügyekről is tudósítanának. A hírcsatorna 24 órás műsorát akkor, amikor a parlament nem ülésezik, közéleti, informatív, információs műsorokkal tervezik megtölteni. Sok és minden típusú információt kívánnak nyújtani: meg szeretnék szólítani a választópolgárokat, a munkavállalókat, a munkanélkülieket éppúgy, mint a diákokat, nyugdíjasokat, férfiakat és nőket, jómódúakat és szegényeket.

hvg.hu Média

Rudi vizsgálódik a népszavazási műsorral kapcsolatban

Az MTV elnöke, Rudi Zoltán vizsgálatot rendelt el annak kiderítésére, hogy sérült-e a nézők tájékozódáshoz való joga, illetve, megfelelő időben és megfelelő módon kaptak-e információt a köztévé nézői a népszavazás eredményéről – közölte a köztelevízió kedden.

Itthon

MTV: Rudi megszüntetheti a problémás műsorokat?

Rudi Zoltán tévéelnök "problémás" műsoroknak nevezte a szerinte túl drága, vagy túl alacsony nézettségű, vagy túl gyenge MTV-s produkciókat. Legfontosabb teendőjének nevezte, hogy ezeket az illetékes vezetőkkel "áttekintsék".

MTI Média

Az MTV megkezdte a négymilliárdos hitel lehívását

Lehívta az intézmény rendelkezésére álló négymilliárdos bankhitel első részletét az MTV Rt. Közben a közszolgálati médiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumának elnöksége jóváhagyta, hogy az MTV a jelenleginél előnyösebb megállapodást kössön műsorainak továbbításáról az Antenna Hungária (AH) Rt.-vel.

Itthon

Rudi Zoltán lett az MTV elnöke

A közszolgálati tévé Aktuális Igazgatóságának vezetőjét választotta az intézmény vezetőjének a médium közalapítványi kuratóriuma. Új elnököt azért kellett választani, mert az előző, Ragáts Imre lemondott a HVG által nyilvánosságra hozott, egyik családtagja és az MTV között exkluzív szerződés miatt.

Júliusban már járható lehet Európa

Júliusban már járható lehet Európa

Azonnal bünteti a gyorshajtást egy közlekedési lámpa Székesfehérváron

Azonnal bünteti a gyorshajtást egy közlekedési lámpa Székesfehérváron

Minden este koncert online, a nyárköszöntés jegyében

Minden este koncert online, a nyárköszöntés jegyében