szerző:
MTI

A Magyar Televízióban nagyon sok feltétel megvan egy mindenkit megszólító parlamenti információs csatorna elindításához, amelyen szinte teljes terjedelemben közvetíthetnék a törvényhozás munkáját - mondta a közszolgálati médium elnöke.

Az MTV-ben működik a "legnagyobb hírgyár", a legnagyobb archívum és a közszolgálati televíziónak van a "legkomolyabb szerződése" a Magyar Távirati Irodával - mondta Rudi Zoltán. Brüsszelben tudósítót működtet és szerződéses kapcsolata van a Reutersszel, a nagy hírügynökségekkel. "Ha ez a csatorna elindul, akkor még nagyobb terjedelemben tudjuk" majd közvetíteni a törvényhozási munkát - mondta az MTV elnöke.

Kifejtette, hogy az új csatorna indításához át kell csoportosítani a meglevő erőforrásokat. Úgy fogalmazott, hogy a televízióban "van némi felesleg" abból a három összetevőből, "szabad felhasználású készpénzből", emberekből és bizonyos technikai kapacitásból, kamerákból, stúdiókból, közvetítő kocsikból, amelyek egy televíziós műsor elkészítéséhez szükségesek. Mint hozzátette, ezeken túl "természetesen a gondolatra és az emberi kreativitásra is szükség van". Rudi Zoltán elmondta, hogy az MTV műszaki kapacitása - még ha elavult is - rendelkezésre áll; az eszközök jobb felhasználásával, átcsoportosításával az új igények kiszolgálhatók.

Mint Rudi elmondta, az általa irányított intézményben "emberből is van elég sok". A Magyar Televíziónak 1680 belsős, munkaszerződéses és mintegy 700 külsős, megbízási szerződéssel dolgozó munkatársa van, ami jóval meghaladja a konkurens országos kereskedelmi csatornák létszámát. Rudi Zoltán kifejtette: a parlamenti csatorna közéleti, információs csatornaként határozza meg önmagát.

"Az a cél, hogy amikor a törvényhozás ülésezik, akkor minél nagyobb terjedelemben számoljunk be a plenáris ülésekről, a bizottsági munkáról, illetve a képviselők egyéni választókerületben végzett munkájáról" - mondta, hozzáfűzve, hogy a törvényhozásban a legkomolyabb vitát kiváltó ügyekről is tudósítanának. A hírcsatorna 24 órás műsorát akkor, amikor a parlament nem ülésezik, közéleti, informatív, információs műsorokkal tervezik megtölteni. Sok és minden típusú információt kívánnak nyújtani: meg szeretnék szólítani a választópolgárokat, a munkavállalókat, a munkanélkülieket éppúgy, mint a diákokat, nyugdíjasokat, férfiakat és nőket, jómódúakat és szegényeket.

hvg.hu Média

Rudi vizsgálódik a népszavazási műsorral kapcsolatban

Az MTV elnöke, Rudi Zoltán vizsgálatot rendelt el annak kiderítésére, hogy sérült-e a nézők tájékozódáshoz való joga, illetve, megfelelő időben és megfelelő módon kaptak-e információt a köztévé nézői a népszavazás eredményéről – közölte a köztelevízió kedden.

Itthon

MTV: Rudi megszüntetheti a problémás műsorokat?

Rudi Zoltán tévéelnök "problémás" műsoroknak nevezte a szerinte túl drága, vagy túl alacsony nézettségű, vagy túl gyenge MTV-s produkciókat. Legfontosabb teendőjének nevezte, hogy ezeket az illetékes vezetőkkel "áttekintsék".

MTI Média

Az MTV megkezdte a négymilliárdos hitel lehívását

Lehívta az intézmény rendelkezésére álló négymilliárdos bankhitel első részletét az MTV Rt. Közben a közszolgálati médiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumának elnöksége jóváhagyta, hogy az MTV a jelenleginél előnyösebb megállapodást kössön műsorainak továbbításáról az Antenna Hungária (AH) Rt.-vel.

Itthon

Rudi Zoltán lett az MTV elnöke

A közszolgálati tévé Aktuális Igazgatóságának vezetőjét választotta az intézmény vezetőjének a médium közalapítványi kuratóriuma. Új elnököt azért kellett választani, mert az előző, Ragáts Imre lemondott a HVG által nyilvánosságra hozott, egyik családtagja és az MTV között exkluzív szerződés miatt.

Két helyről is kapott fizetést a menesztett földügyi államtitkár, mégis csökkent a vagyona

Két helyről is kapott fizetést a menesztett földügyi államtitkár, mégis csökkent a vagyona

Titkolja az Iparművészeti, mit adott kölcsön Orbán új irodájába

Titkolja az Iparművészeti, mit adott kölcsön Orbán új irodájába

Kicsi a bors, de erős: megjöttek a Panasonic új fotómasinái

Kicsi a bors, de erős: megjöttek a Panasonic új fotómasinái

Gigantikus büntetést kapott az UBS bank adócsalásért és pénzmosásért

Gigantikus büntetést kapott az UBS bank adócsalásért és pénzmosásért

Félmeztelen Jason Momoával házalt egy kiscserkész, és bejött neki

Félmeztelen Jason Momoával házalt egy kiscserkész, és bejött neki

1,5 TB tárhely és 5G mobilnet: bemutatkoztak a Samsung új csúcsmobiljai, az S10-ek

1,5 TB tárhely és 5G mobilnet: bemutatkoztak a Samsung új csúcsmobiljai, az S10-ek