szerző:
MTI

Budapesten jól járhatóak a főútvonalak, az autóbuszok menetrend szerint indulhatnak. Szerdára virradó éjjel 4-6 centiméter vastagságú hó hullott Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is, ahol az utakon emiatt lassabban közlekedhetnek a járművek.

© AP
Budapesten ismét téli útviszonyok vannak, szerda hajnalig 5-6 centiméternyi hó hullott le. A közterület-fenntartó hómunkások jelentkezését várja a kerületi szolgáltatási csoportoknál. A reggel hattól délután két óráig tartó, nyolcórás munkáért a társaság nettó 2500 forintot fizet.


A Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. arra kéri a magánház-tulajdonosokat, házkezelőségeket, hogy az ingatlanjaikhoz tartozó járdákat tisztítsák meg a hótól és jégtől a gyalogos balesetek elkerülése érdekében.

Szerdára virradó éjjel 4-6 centiméter vastagságú hó hullott Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is, ahol az utakon emiatt lassabban közlekedhetnek a járművek. A főutakról huszonkét gép előbb hóekével takarította le a havat, majd sózták az úttesteket, amelyek a mínusz 5-6 fokos hideg következtében latyakosak, hókásásak.

A nyírségi mellékutak letaposott havasak, illetve a korábbi havazástól jégbordásak, s igen körültekintő vezetést kívánnak a járművezetőktől. A közútkezelő igazgatóság 19 gépe szórja homokkal és zúzalékkal a mellékutak kereszteződéseit, a kanyarokat és az emelkedőket. A hajnali órákban Nyíregyháza környékén már elállt a hó, a megye többi részén viszont változatlanul esik.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Itthon

Hó, szél és mínuszok

Holnap egyre többfelé várható havazás, ködös lesz a reggel és a hőmérséklet is 0 fok alatt marad.

MTI Itthon

Vasárnap este hófúvás várható

Holnap estig felszakadozik a felhőzet, ám újabb fellegek érkeznek. Vasárnap +1 és -5 fok köztött alakul a hőmérséklet nap közben.

MTI Itthon

Tízcentis hó a borsodi utakon

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az átlag tíz centiméter vastag hóréteget még a főutak burkolatáról sem sikerült eltakarítani az éjszaka kezdődött havazás nyomán.

Visszatér Berki Krisztián

Visszatér Berki Krisztián

Matolcsyék félmilliárdért vettek festményt

Matolcsyék félmilliárdért vettek festményt

A diktatúrában a szex is az ellenállás része

A diktatúrában a szex is az ellenállás része

Kiderült, a rendőr semmit sem tehet, ha egy képviselőt nem engednek be az MTVA-hoz

Kiderült, a rendőr semmit sem tehet, ha egy képviselőt nem engednek be az MTVA-hoz

Középiskolai felvételi: ne stresszeljük a gyereket!

Középiskolai felvételi: ne stresszeljük a gyereket!

Hol húzódik a határ stressz és depresszió között?

Hol húzódik a határ stressz és depresszió között?