szerző:
hvg.hu

A Minőségi Újságírásért Alapítvány által felkért zsűri a február 8-án tartott találkozóján döntött a 74. Minőségi Újságírásért-díj odaítéléséről, amelyet - immár második alkalommal - Sztankóczy András, a Magyar Hírlap újságírója kapta meg.

A zsűri a 2006. januárjában megjelent cikkek közül válogatva úgy döntött, hogy Sztankóczy András, a Magyar Hírlap újságírója A világ leglukasabb határa (Magyar Hírlap, 2006. január 28.) című cikkéért kapja a Minőségi Újságírásért-díjat.

Sztankóczy András – aki 2004. novemberében egyszer már megkapta ezt az elismerést – ezúttal az Egyesült Államok és Mexikó határvidékén készített riportot arról, hogy a „törvénytisztelő polgárnak kötelessége részt venni az illegális bevándorlás elleni harcban”.

Az 1997-ben alapított Minőségi Újságírásért-díj 2006. évi működését is a PricewaterhouseCoopers támogatja, a havonta odaítélhető díjat a Minőségi Újságírásért Alapítvány kezeli. A díjjal oklevél és nettó 200 ezer forint pénzjutalom jár.

Az eddig díjazott cikkek, a szerzők önéletírásai és a díjjal kapcsolatos információk megtalálhatók a http://www.minosegiujsagiras.hu/ honlapon.

A zsűri következő összejövetelét március elején tartja, amikor a februárban megjelent cikkek közül válogat. A zsűri figyelmébe bárki ajánlhat cikket a díj honlapján keresztül.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Média

Makai és Bundula kapta a 73. Minőségi Újságírásért-díjat

A Minőségi Újságírásért Alapítvány által felkért zsűri – Bánki András, Bojtár B. Endre, Farkas Zoltán, Molnár Patrícia és Uj Péter – a január elején tartott találkozóján döntött a 73. Minőségi Újságírásért-díj odaítéléséről.

hvg.hu Média

Tovább él a Minőségi Újságírásért-díj

Az 1997-ben alapított Minőségi Újságírásért-díjat továbbra is minden hónapban megkaphatja egy-egy újságcikk szerzője – derült ki ma délelőtt a díjat 2005-től működtető Minőségi Újságírásért Alapítvány és a díj támogatását vállaló PricewaterhouseCoopers közös rendezvényén.

hvg.hu Média

Sághy Erna kapta a Minőségi Újságírásért-díjat

A Minőségi Újságírásért Alapítvány által felkért zsűri július 27-i találkozóján ismét döntött a Minőségi Újságírásért-díj odaítéléséről. A díjat ezúttal Sághy Erna, a Figyelő munkatársa kapta.

hvg.hu Média

Minőségi Újságírásért-díjat nyert a Lélegző robot

Romhányi Tamás, a Népszabadság miskolci tudósítója, negyedik alkalommal – 1998. április, 2000. március, 2002. március – nyerte el a Minőségi Újságírásért-díjat, a lap augusztus 19-i számában megjelent Lélegző robot című cikkével.

A Kossuth téri tüntetésekkel magyarázzák a Nagy Imre-szobor hirtelen elbontását

A Kossuth téri tüntetésekkel magyarázzák a Nagy Imre-szobor hirtelen elbontását

Ilyen a jóárasított hatkerekű monstrum Mercedes

Ilyen a jóárasított hatkerekű monstrum Mercedes

Jóval kevesebben mászhatják meg a Mount Everestet idén, mint a korábbi években

Jóval kevesebben mászhatják meg a Mount Everestet idén, mint a korábbi években

Majdnem harminc éve a leglassabb a kínai növekedés

Majdnem harminc éve a leglassabb a kínai növekedés

Tornagyőzelemre készül együtt Babos és Fucsovics

Tornagyőzelemre készül együtt Babos és Fucsovics

Videókkal bizonyítaná az Apple: az új iPad Próval minden más

Videókkal bizonyítaná az Apple: az új iPad Próval minden más