szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Lassan apad a Duna Budapestnél, mindössze tíz centis apadásra számítanak. Szakértők szerint egy második árhullám lehetőségét sem lehet kizárni.

Budapestnél mindössze 10 centiméteres apadásra számítanak a szakemberek - mondta Demszky Gábor főpolgármester, a Fővárosi Védelmi Bizottság elnöke szerdán Budapesten. Továbbra is nehéz a helyzet a Római-parton, különösen a békásmegyeri lakótelepet óvó védvonalnál. A legnagyobb problémát még mindig a buzgárok, valamint a csatornákból feltörő víz jelentik - közölte sajtótájékoztató.

Benkovics Zoltán, a budapesti polgári védelem parancsnoka az MTI tudósítójának elmondta: a hajnali tetőzéskor 150 ember vett részt a védekezésben, szerdán napközben körülbelül 300-an végeznek árvízi munkát Budapesten. Eddig 700 ezer homokzsákot töltöttek meg - tette hozzá a parancsnok, aki szerint elhúzódó védekezésre kell számítani, ráadásul egy második árhullám lehetőségét sem lehet kizárni. Benkovics Zoltán szerint a védművek bírni fogják a terhelést.

"Természetes, hogy a lassú levonulás, a nagyon hosszú idejű, a nagyon magas vízállás az komoly problémákat okoz, de nem megvédhetetlen az a gátszakasz, a gát átszakadásának lehetősége nem áll fenn" - hangsúlyozta Benkovics Zoltán.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Árvíz: három szavazókört már áthelyeztek

Két Pest megyei településen három szavazókört áthelyezték az árvíz miatt - mondta Rytkó Emília, az Országos Választási Iroda (OVI) vezetője. Ám azoknak is lehetősége lesz szavazni, akik nem a lakóhelyükön vesznek részt az árvíz elleni védekezésben.

MTI Itthon

Árvízhelyzet óráról órára - szerda

A Margitszigeten, Római-parton, Pünkösdfürdőn és Csepelen tartják magukat az eddig elkészített védművek, kedden önkénetes építették tovább a gátakat. A Duna szerda éjjel tetőzött a fővárosi szakaszon. Kövesse nyomon az árvízzel kapcsolatos történéseket, intézkedéseket óráról órára a hvg.hu-n.

MTI Választás 2006

Gyurcsány 12 pontja az árvízi védekezésre

A kormány 12 pontos árvízvédelmi cselekvési programot fogadott el annak érdekében, hogy gyorsan és bürokrácia-mentesen lehessen segíteni az árvízi védekezést, illetve később a helyreállítási munkálatokat - jelentette be Gyurcsány Ferenc miniszterelnök.

Radnai Károly: Amilyen a társadalom, olyan az adórendszer

Radnai Károly: Amilyen a társadalom, olyan az adórendszer

Demeter Szilárd szintet lépett: a Führerhez hasonlítja Soros Györgyöt

Demeter Szilárd szintet lépett: a Führerhez hasonlítja Soros Györgyöt

Hogyan kommunikáljunk a kamaszokkal?

Hogyan kommunikáljunk a kamaszokkal?