Kóka Jánoson mulatott Kupa Mihály az Operabálon

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Gyurcsány és az Orbán házaspár idén nem ment el az Operabálba. A magyar elit éves nagyeseményén ugyanakkor képviseltette magát az SZDSZ pártelnöki székéért is küzdő Kóka János gazdasági miniszter, illetve a rajta harsányan nevető Kupa Mihály volt pénzügyminiszter, az ötödik kerületi polgármester Rogán Antal, a Bárándy család, valamint Kocsis István az ÁPV Rt (korábbi)vezérkarából.

Korcsmáros Nóra és Szellő István köszöntője után kezdődött a műsor: a Budapesti Ifjúsági Kórustársaság, az Operaház Nagyzenekara, a Talentum Tánckar, valamint a Rajkó Zenekar szórakoztatta a vendégeket. Fiatal szólistaként Molnár Levente és Herczenik Anna mutatkozott be. Csajkovszkij Diótörőjéből a Rózsakeringő már igazi báli hangulatot teremtett.

A bált az idén Daryl Hannah amerikai filmsztár nyitotta meg, aki nagy meglepetésre már fél kilenckor megjelent a díszpáholyban, és aki nem nagyestélyibe öltözött, hanem egy térd alá alig érő bordós-piros ruhába, ezüst strasszdíszítéssel. Jezernicky Sándor balett-táncos keringőzött először a Magyarországra egyedül érkező színésznővel, majd Szellő István kérte fel táncolni. Daryl Hannah láthatóan élvezte a bált és csodálta az Operaház szépségét.

Akinek a bejárat mellett felállított csokiszökőkút,vagy a márkás pezsgők nem alapozták meg kellően a hangulatát a bál első óráiban, azoknak Kóka János gazdasági miniszter cipőtalpán rajtmaradt árcédula teremtette meg az alaphangulatot.

Az idei Operabál egyben divatparádé is volt: gyönyörű estélyikben pompáztak a hölgyek. Újabban sikk magyar tervező modelljében megjelenni. A hozzáértő szem azt is felfedezte, ki hord Náray Tamás vagy S. Hegyi Lucia-féle ruhát, ki visel Zoób Kati által tervezett vagy Benes Anita szalonjából kikerülő modellt, és ki választotta beszerzési forrásként a nemzetközi kínálatú Bál Szalont. Szinte kötelező volt a vállpánt nélküli felsőrész és a stóla. A ruhatár bundaparádéja is figyelemreméltó volt: a legkülönlegesebbnek egy szinte földig érő, amerikai stílusú világosrózsaszínre festett darab bizonyult.

Az idei, 12. Operabálon a tavalyihoz képest kevesebb politikust lehetett látni. A bál fővédnöke, Hiller István oktatási és kulturális miniszter, Molnár Gyula XI. kerületi polgármester, Danks Emese kormányszóvivő és számos országgyűlési képviselő. Sok híresség, tévések, médiasztárok, színészek, ügyvédek és diplomaták perdültek táncra az "Alles Walzer!" elhangzása után. A bál talán legszebb - és legtöbbet fotózott - párja Kapócs Zsóka szépségkirálynő-műsorvezető és Kamarás Iván, a Vígszínház színművésze volt.

A legnépszerűbb és leghangulatosabb helyszín ezúttal is a Zwack kávézó lett, jóllehet, alig fértek el a pici székeken az abroncsos-alsószoknyás taft és gyűrt selyem nagyestélyikben suhogó hölgyek. Egész éjszaka sorban álltak a vendégek Lajsz András, a leghíresebb magyar mixer pultja előtt, friss koktélokra várva. A bál bevételéből másfélmilliót a szervezők a Heim Pál Gyermekkórháznak ajánlották fel. A legdrágább páholyjegyek ára meghaladta a fejenkénti 200 ezer forintot is. A jegyek árát a cégek többnyire költségként számolják el.
ma.hu/hvg.hu