Kármán Irén nem kért bocsánatot

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Nem kért bocsánatot Kármán Irén a II-III. kerületi bíróságon Cs. Zsigmondtól, a kecskeméti maffia-perben és az Energol-ügyben nem rég elítélt férfitól, aki egy tévényilatkozat kapcsán rágalmazás miatt beperelte őt.

Kármán Irén idén májusban, a TV2 reggeli műsorában az olajos és korrupciós ügyek kapcsán azt állította, hogy a fegyvercsempészet miatt jogerősen elítélt Cs. Zsigmond volt cége az Orbán-kormány idején vissza nem térítendő Széchenyi-hitelhez – mintegy 85 millió forinthoz – jutott szállodafejlesztésre, ám a hotel nem épült fel.

Mindezt a jelenleg több éves szabadságvesztését töltő Cs. Zsigmond jó hírnevének megsértésének tartotta, és az elhangzottak miatt rágalmazásért, valamint ezen túl ötmillió forintos kártérítésért személyiségi jogi pert is indított.

A rágalmazási-per első napja június 28-ára volt kitűzve, ám elmaradt, mivel, mint emlékezetes, Kármán Irént június 22-én ismeretlen tettesek életveszélyesen megverték. Ez követően október 10-én lett volna a békéltetés a csepeli bíróságon, ahonnan illetékesség híján átkerült az ügy a II-III. kerületi bíróságra – közölte a Kármán Irén jogi képviseletét ellátó Szurgyi Rita ügyvédjelölt.

Ott csütörtökön tartották a békéltetést, amelyre a sajtót nem engedték be. Kármán Irén a hvg.hu-nak elmondta, hogy nem hajlandó a békülésre, és nem is kér bocsánatot. Így hosszabb pereskedésre számíthat.

Szintén csütörtökön, este hét órai kezdettel mutatják be Kármán Irén: Szemben a maffiával – avagy olajozott viszonyok című filmjét Budapesten, a IX. kerületi Filmes Házban.