szerző:
hvg.hu

Lezárultak a jelölések az SZDSZ június 7-ei rendkívüli tisztújító küldöttgyűlésén betöltendő tisztségekre. A küldöttgyűlést azért hívják össze, mert számos szabálytalanság történt a tavalyin.

Horn Gábor ügyvivő közleményében kitért arra, hogy a küldöttállítás és a mandátumvizsgálat után az országos tanács múlt heti ülésén vált véglegessé, hogy a júniusi tisztújításon 748 küldött vehet részt, közülük 144-en alanyi jogon, 604-et pedig a helyi szervezetek választottak meg az elmúlt hetekben.

A küldöttgyűlés a párt elnökét, az ügyvivő testület 12 és az országos tanács 20 tagját választja meg.

Az SZDSZ elnöki posztjáért idén is két jelölt versenyezhet: Kóka János, a párt jelenlegi elnöke és Fodor Gábor, aki már a tavalyi választáson is Kóka kihívója volt.

A 12 ügyvivői helyre összesen 27 jelölt pályázik: Badacsonyi Szabolcs, Béki Gabriella, Bőhm András, Csőzik László, Demszky Gábor, Eörsi Mátyás, Ercsényi Ferenc, Fodor Gábor, Gadus István, Gulyás József, Gusztos Péter, Hankó Faragó Miklós, Horn Gábor, John Emese, Kóka János, Kovács Kálmán, Lakos Imre, Léderer András, Skaliczky Andrea, Szent-Iványi István, Szentkuti Károly, Szórádi Sándor, Tolnai Jánosné, Velkey Gábor, Világosi Gábor, Weinek Leonárd, Wittinghoff Tamás.

Az országos tanács 20-as listájára 89-en kapták meg a megfelelő számú támogatást, közülük 73-an fogadták el a jelölést.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Itthon

Homofóbia: a Vatikánnak üzentek a fiatal SZDSZ-esek

Az SZDSZ Új Generáció arra kéri a politikai pártokat és az egyházak képviselőit, hogy tartózkodjanak a homofób megnyilvánulásoktól, és kövessék meg azokat a hívőket, akiket szexuális orientációjuk alapján kívánnak kirekeszteni az egyenjogú magyar állampolgárok közösségéből - jelentette ki Léderer András a Szentszék budapesti nagykövetsége előtt.

MTI Itthon

Révész Máriusz az SZDSZ-t gyalulja

A fideszes Révész Máriusz szerint, ha az emberi jogok sárba tiprásáról van szó, akkor működik az MSZP–SZDSZ-koalíció. A 2006. október 23-án összevert képviselő erről annak kapcsán beszélt, hogy az ügyben elhangzott interpellációjára adott államtitkári választ a liberális politikusok nem utasították el.

MTI Itthon

Fodor: a változáspártiak összefogása kell az SZDSZ megújulásához

A Szabad Kezdeményezések Köre Fodor Gáborral, az SZDSZ elnökjelöltjével folytatott megbeszélést, amelyen az elnökjelölt támogatásáról biztosította a párton belüli új kezdeményezéseket. Erről Korchma Zsombor, a Szabad Kezdeményezések Körének szóvivője tájékoztatott.

MTI Itthon

John Emese: az SZDSZ ellenzékben nem szavazhatja meg a büdzsét

Az SZDSZ ellenzéki pártként nem szavazhatja meg a kisebbségi MSZP-kormány által benyújtott költségvetési törvényjavaslatot, mert a konstruktív ellenzékiségbe ez nem fér bele - mondta John Emese, az SZDSZ ügyvivője Kecskeméten sajtótájékoztatón.

hvg.hu Itthon

AZ SZDSZ kiválása óta nőtt az MSZP támogatottsága

A SZDSZ kilépése a koalícióból inkább javította az MSZP és a kormány megítélését, és ezzel párhuzamosan rontotta az SZDSZ támogatottságát – áll a Századvég és a Forsense 2008. május 5. és május 15. között végzett közvélemény-kutatásában.

Itthon

Folytatódik a cirkusz a borsodi SZDSZ-nél

Elfogultságot jelentett be az SZDSZ-s Köteles Péter az őt vizsgáló megyei fegyelmi bizottság ellen, mondván, a bizottság egyik tagja, Szabó Tamás, a párt miskolci frakciójának vezetője hívta őt vissza tavaly ősszel az önkormányzat városüzemeltetési bizottságából – írta az Észak-Magyarország.

MTI Itthon

Gyurcsány az SZDSZ-nek magyarázza

Az SZDSZ-frakció keddre meghívta a miniszterelnököt, arra kérve őt, számoljon be arról, mi indokolja a kormányszerkezet átalakítását. Gyurcsány Ferenc elfogadta a meghívást – közölte Horn Gábor ügyvivő a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában.

MTI Itthon

Kilép az SZDSZ a koalícióból

A Szabad Demokraták Szövetsége vasárnapi rendkívüli küldöttgyűlésén Budaörsön döntött a koalícióból való kilépésről, az alapszabály módosításáról és a második rendkívüli tisztújító küldöttgyűlés összehívásáról.

MTI Itthon

Az SZDSZ megszavazza a kormányátalakítást

Az SZDSZ nem ért egyet a kormányátalakítás tartalmával, de miután Gyurcsány Ferenctől egyértelmű ígéretet kaptak arra, hogy az eddiginél nem kerül többe a kormány működése, támogatni fogják az indítványt - mondta Horn Gábor, a szabad demokraták ügyvivője a frakcióülés után.

Már biztos: hét öngyilkos merénylő robbantott Srí Lankán

Már biztos: hét öngyilkos merénylő robbantott Srí Lankán

Kidőlt a Chelsea fiatal sztárja, vége a szezonjának

Kidőlt a Chelsea fiatal sztárja, vége a szezonjának

Minden második magyar rosszul szemetel

Minden második magyar rosszul szemetel

Ülőmunkát végez? Napi 30 percet kéne mozognia

Ülőmunkát végez? Napi 30 percet kéne mozognia

Rengeteg fotónk van, de hány igazi emlékünk?

Rengeteg fotónk van, de hány igazi emlékünk?

Kormányközeli bulvárlap kapta meg a HVG helyét a hirdetőoszlopokon

Kormányközeli bulvárlap kapta meg a HVG helyét a hirdetőoszlopokon