szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Sikeresen visszavarrták egy 56 éves férfi felső végtagját a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Traumatológiai Osztályán. A férfi karját munkagép szakította le.

A csaknem hétórás műtétet még kedden hajtották végre. Az operációt követően a visszavarrt és helyreállított felső végtag életképes, a beteg állapota megfelelő. A főigazgató-főorvos arról számolt be, hogy az ilyen típusú, sikeresen végrehajtható műtétek nagyon ritkák. A végtag állapota és a sérüléstől eltelt idő határozza meg a visszavarrás esélyét és lehetőségét.

A beteg nagyon gyorsan kórházba került, ezért sikerült az operáció. A gyógyulási idő – aktív rehabilitációval – több hónap lesz. A kórház reményei szerint a férfi tökéletesen tudja majd használni karját.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bari Máriusz Tech

Az amputáltak is járhatnak a robotlábbal

Csak két láb és a járás matematikailag pontosan megfogalmazott szabályai kellenek ahhoz, hogy a göttingeni egyetem egy csoportja bemutathassa: a robotok tudnak ugyanolyan természetesen is sétálni, mint az emberek.

Medipress Plázs

Elkerülhető a cukorbetegek lábamputációja

Évente négyezer lábat kell amputálni Magyarországon a cukorbetegség szövődményei miatt – hangzott el a Cukorbetegek Budapesti Egyesületének június 26-i sajtótájékoztatóján. Ez a népbetegség a lakosság 5 százalékát, vagyis félmillió embert érint.

A fiatalság nevében dicsérte a kormányt egy inkognitós Fidelitas-elnök a HírTV-ben

A fiatalság nevében dicsérte a kormányt egy inkognitós Fidelitas-elnök a HírTV-ben

Fényes nappal késeltek meg egy férfit Budapesten

Fényes nappal késeltek meg egy férfit Budapesten

Karácsony a vakcinák iránti bizalmat hiányolja az átoltottság növeléséhez

Karácsony a vakcinák iránti bizalmat hiányolja az átoltottság növeléséhez