Elkapták a miskolci késes rablót

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Másodszor is ki akarta rabolni az egyik miskolci kiskereskedést az a férfi, aki korábban hasonló módszerrel egy benzinkút kasszájából vitt el pénzt.

A rendőrség gyanúja szerint a 24 éves miskolci férfi kirabolt egy üzemanyagtöltő állomást és egy kis boltot, és akkor fogták el, amikor visszatért az utóbbi helyre. A gyanúsított kezdetben tagadta a bűncselekmények elkövetését, de a bizonyítékok hatására végül beismerő vallomást tett.

A korábban már vagyon elleni bűncselekmények miatt büntetett, símaszkot viselő férfi április 27-én késsel fenyegette meg egy kiskereskedés alkalmazottját, és arra kényszerítette, hogy a kasszában lévő pénzt átadja neki. Július 21-én egy benzinkúton ismét sikeresen alkalmazta az előző módszert.

Kedden visszatért a korábban már kirabolt boltba, ezúttal azonban megzavarták, és a közelben elfogták a rendőrök. A miskolci rendőrkapitányság rablás bűntettének és garázdaság vétségének megalapozott gyanúja miatt indított ellene eljárást, és indítványozta előzetes letartóztatását.