szerző:
MTI

Vizsgálják az ajánlószelvények eredetiségét a ferencvárosi időközi választásokon - közölte a helyi választási iroda helyettes vezetője szombaton.

Az illetékes egyéni választókerületi választási bizottság szombati ülésén döntött arról, hogy három jelölőszervezet, az MDF, a MIÉP és a Magyar Szociális Zöldpárt leadott ajánlószelvényeinek eredetiségét vizsgáltatja - mondta Horváth Péter. Ennek elvégzésére az Állami Nyomdát kérte fel a választási bizottság, és amennyiben megkapja a vizsgálat eredményét, hétfőn újra összeül, hogy a döntést hozzon a jelöltállítás kérdésében. A helyi választási bizottság döntése ellen a fővárosi testülethez lehet fellebbezni, azután pedig a bírósághoz, amely egyfokú eljárásban jogerős döntést hoz.

A 2009. január 11-ére kitűzött időközi képviselő-választást azért kell megtartani, mert Gegesy Ferenc polgármester, korábbi szabad demokrata országgyűlési képviselő szeptember 15-én lemondott parlamenti mandátumáról, és kilépett a pártból. A jelöltállítás határideje péntek délután négy órakor járt le, a pártoknak eddig volt lehetőségük arra, hogy jelöltjeiknek 750 érvényes ajánlószelvényt összegyűjtsenek.

A Jobbik Magyarországért Mozgalomnak az illetékes egyéni választókerületi választási bizottságba delegált tagja szombaton fordult a sajtóhoz azzal, hogy az MDF ajánlószelvényeinek jelentős része fénymásolt hamisítvány, és emiatt javasolja a választási bizottságnak feljelentés megtételét, illetve az MDF-jelölt nyilvántartásba vételének megtagadását.

Az MDF pénteken azt közölte, hogy jelöltje, Dézsi Mihály - aki korábban rendőrségi szóvivő volt -, összegyűjtötte a szükséges 750 ajánlószelvényt, szombaton pedig arról, hogy feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen, mert a párt által gyűjtött ajánlószelvények egy részének hitelességét megkérdőjelezték.

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
MTI Itthon

Ferencvárosban betiltanák a játszótéri dohányzást

Magától kellene értetődnie, hogy játszótéren senki sem gyújt rá, de mivel ez nincs így, Ferencváros képviselő-testülete rendeletben tiltaná be a dohányzást kerületi fenntartású játszóterein - közölte kedden Hardi Róbert, a IX. kerület SZDSZ-s alpolgármestere.

Vélemény

Gegesy Ferenc, Ferencváros polgármestere

A rendszerváltás forgatagában - már aktív szabaddemokrataként - Gegesy Ferencet az újpesti polgárságból adoptálják ferencvárosi polgármesterré, és immár a negyedik ciklusban ő a változó összetételű testület eleje.

Itthon

Gegesy Ferenc nem akar kétkarú törpe lenni

Az SZDSZ-frakcióból kilépett, parlamenti mandátumáról lemondott Gegesy Ferenc , a IX. kerület polgármestere a hvg.hu kérdésére, miért nem indul független képviselőként, aki még mindig „félkarú óriás”, így válaszolt: „Nem. Kétkarú törpe”. A 2010-es önkormányzati választásokon viszont indulna polgármesterjelöltként, függetlenként.

MTI Itthon

Megnevezték az MSZP ferencvárosi képviselőjelöltjét

Bánsághi Tamás, Ferencváros szocialista alpolgármestere lesz az MSZP országgyűlési képviselőjelöltje a 12. egyéni választókerületben Budapesten - közölte Kökény Mihány, a kerület szocialista elnöke szerda este.

HVG Hetilap

Ki lesz Ferencváros első embere?

Alpolgármester, helyi képviselő, kismama, színész, egykori rendőrségi szóvivő, radikális blogger, válogatott jégkorongozó, Magyar Gárda-alapító is harcba indul a ferencvárosi országgyűlési mandátumért.

MTI Itthon

Január közepéig választják meg Gegesy utódját

A ferencvárosi 12-es országos egyéni választókerületben (oevk) élők a legkésőbb január közepéig szavazhatnak a lemondott Gegesy Ferenc szabad demokrata országgyűlési képviselő utódáról. Az időközi választás idején ugyanazok a jogszabályok érvényesek, mint általában a parlamenti voksolás idején, így lesz kampánycsend, és lehet majd külföldön is voksolni.

Továbbra sem tudni, mivel mérgezték meg a Berlusconi ellen tanúskodó modellt

Továbbra sem tudni, mivel mérgezték meg a Berlusconi ellen tanúskodó modellt

Megvan a fideszes médiabirodalom új feje

Megvan a fideszes médiabirodalom új feje

Jogerős: nem engedik el Magda Marinkót

Jogerős: nem engedik el Magda Marinkót

90-es szakaszon 173 km/h-val száguldott Kisbéren ez a motoros

90-es szakaszon 173 km/h-val száguldott Kisbéren ez a motoros

Belehúzott a magyar Raiffeisen Bank

Belehúzott a magyar Raiffeisen Bank

Hatástalanították a budafoki bombát

Hatástalanították a budafoki bombát