szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az előző év decemberében 5 500 főt érintő csoportos létszámleépítési bejelentést tettek a munkáltatók, ez 2 400 fővel, csaknem 80 százalékkal haladja meg a novemberi értéket - derül ki a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal (FSZH) honlapján közzétett adatokból.

A 2008-as év egészét tekintve is kimagasló a decemberi érték. Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) legfrissebb adatai szerint tavaly decemberben 81 munkáltató tett csoportos létszámleépítési bejelentést, 23-mal több mint novemberben, míg az előző év azonos hónapjához képest 65-tel emelkedett ezen munkáltatók száma.

Ügyfélszolgálat munkanélkülieknek
Januártól telefonos ügyfélszolgálattal segíti az önkormányzatok és kirendeltségi ügyintézők szakmai munkáját a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal (FSZH) az "Út a munkához" program keretében - mondta Pirisi Károly, a hivatal főigazgatója szerdán sajtótájékoztatón Budapesten. Az ügyfélszolgálaton a szociális ellátások változásaival, valamint a munkához jutást segítő közfoglalkoztatás szervezésével kapcsolatban kaphatnak információt az érdeklődők. Az ügyfélszolgálat telefonon és e-mailben is elérhető a 06-1/459-1077 telefonszámon, illetve írásban az [email protected] e-mailen. A call-center 2009. januártól 2009. június végéig működik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Karrier

Már túl vagyunk a legnagyobb elbocsátásokon?

A legnagyobb munkaadók alig terveznek leépítést 2009-ben, a karcsúsítások java részét már a tavalyi utolsó negyedévben végrehajtották - írja a Világgazdaság a Szociális és Munkaügyi Minisztérium felkérése alapján a GKI Gazdaságkutató Zrt. által készített felmérésre hivatkozva.

MTI Karrier

Se fizetés, se elbocsátás

A korábbi bejelentéssel ellentétben nem bocsátotta el dolgozóit a lábatlani Piszke Papír, a személyzet munkaviszonya megmaradt, de fizetést nem kaptak januárban és az üzem nem termel - közölték névtelenséget kérő dolgozók.

Momentumos politikust igazolt a DK

Momentumos politikust igazolt a DK

És akkor megtudtuk, hogy a migránsok miatt kényszerítik ránk a jogállamiságot

És akkor megtudtuk, hogy a migránsok miatt kényszerítik ránk a jogállamiságot

Elkezdték felújítani az utat, előkerült 400 sír

Elkezdték felújítani az utat, előkerült 400 sír