Blöff a tatárszentgyörgyi kettős gyilkossággal kapcsolatban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Minden alapot nélkülöznek azok a sajtóértesülések, hogy egy Jászjákóhalmán történt elfogás összefüggésben áll a Tatárszentgyörgyön február 23-án történt kettős gyilkossággal - tudta meg az MTI rendőri vezetőktől pénteken.

Pénteken a Magyar Nemzet, előző nap pedig a szoljon.hu Jász-Nagykun-Szolnok megyei online hírportál számolt be arról, hogy még kedd este kommandósok fogtak el öt férfit Jászjákóhalmán, s az eset - meg nem erősített hírek szerint - összefüggne a tatárszentgyörgyi kettős gyilkossággal.

A Szolnok megyei rendőr-főkapitányság csütörtökön a rendőrség honlapján az elfogással kapcsolatban annyit közölt, hogy Jászjákóhalmán fokozott közúti ellenőrzést tartottak és az egyik áteresztő pontnál "az ellenőrzés kikerülésére irányuló manővert észlelt a szolgálatot teljesítő járőr". A rendőrök megtalálták az autót, abban gázriasztó fegyvert, "rendőri jelleget imitáló tárgyakat (jelvény, mellény, gumibot) és klasszikusan rablásnál használt eszközöket találtak".

A közlemény szerint az autóban öt férfi volt, őket őrizetbe vették és rablás előkészülete miatt az ügyben eljárást indítottak. A Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője, Bartha László az MTI megkeresésére péntek reggel úgy fogalmazott: nem kommentálja a lapok találgatásait.

Szabó Zita százados, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-nek péntek délben azt mondta: nincs olyan információjuk, amely szerint összefüggés lenne a jászjákóhalmi elfogás és a tatárszentgyörgyi kettős gyilkosság között. Hozzátette, a február 23-ra virradóra, romák sérelmére elkövetett támadásban a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomoz, míg a keddi elfogásban a megyei rendőrség bűnügyi osztálya folytat eljárást.

A Szolnok megyei rendőrségi sajtóreferens azt is elmondta, a kedden elfogott férfiak szabadlábon védekeznek, és a vizsgálat kiterjed arra is, hogy korábban követtek-e el bármilyen bűncselekményt. Rendőri vezetőktől az MTI pénteken úgy értesült: minden alapot nélkülöz az a feltételezés, hogy az öt elfogott férfi roma származású.