Bántalmaztak egy buszsofőrt Budapesten

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Súlyos sérüléseket szenvedett egy buszsofőr, akit két, vélhetően ittas férfi egy vita során kilökött a busz ajtaján, majd segítségnyújtás nélkül elmenekültek a helyszínről.

A nyomozás elősegítése és a tettesek mielőbbi kézre kerítése érdekében a BKV vezérigazgatója többszázezer forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel - mondta Kiricsi Karola, a BKV szóvivője.
 
Az eset vasárnap a kora reggeli órákban történt az újpalotai autóbusz végállomáson. A 130-as autóbusz Újpalota, Sárfű utca végállomásánál a jármű vezetője arra lett figyelmes, hogy két, vélhetően ittas férfi közül az egyik az autóbusz belső terét WC-nek használja. A sofőr felszólította a két férfit, hogy ne az autóbuszt használják biológiai szükségleteik kielégítésére, akik a felszólításnak nem tettek eleget, majd az autóbusz hátsó ajtajában álló járművezetőt kilökték az utcára. A buszvezető fejjel hátra kizuhant a buszból. 

A két férfi a súlyosan sérült járművezetőt otthagyta és segítségnyújtás nélkül elmenekült a helyszínről. A sofőrt jelenleg kórházban ápolják, a rendőrség pedig megkezdte a nyomozást. A BKV várja a szemtanúk segítségét is.
  
A BKV a legszigorúbb büntetést szorgalmazza, hiszen a támadás közfeladatot ellátó személy ellen történt. Dolgozóik védelmében - akiket egyre több atrocitás ér - felgyorsítják a járműveken biztonsági elemek alkalmazási lehetőségének bevezetését. Hasonló biztonsági megfontolásokból szintén felgyorsítják azt a tervet, amely szerint egyes vonalakon újra lenne kalauz.