Zápor, zivatar, jégeső várható, de marad a meleg

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A nappali órákban a több-kevesebb napsütés mellett az ország nagy részén gyakran megnövekszik a felhőzet, többfelé várható zápor, zivatar, néhol felhőszakadás, jégeső is előfordulhat. Éjszaka változóan felhős lesz az ég, helyenként alakulhat ki zápor, zivatar. Többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás, de zivatarok környékén átmenetileg erős vagy viharos széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet csütörtökön általában 15, 20 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken többnyire 26, 31 fok között várható.

A Brit-szigetek térségében egy hullámzó frontzóna okoz felhősödést, és elszórtan esőt, záport. Közép- és Észak-Európa nagy részén változó nedvességű, labilis rétegződésű levegő alakítja az időjárást. A nappali, kora esti órákban a gyakran megnövekvő gomolyfelhőzetből többfelé alakul ki zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső is előfordul. A hőmérséklet csúcsértéke Délnyugat-Európában többfelé meghaladja a 35 fokot, a kontinens nyugati és középső vidékén általában 26, 33 fok közé melegszik fel a levegő. A Kárpát-medence térségében kezdetben nem változik az időjárási helyzet, majd péntek délután észak felől egy gyenge hidegfront érkezik. A front előtt, és a fronthoz kapcsolódóan továbbra is számítani lehet záporokra, zivatarokra, néhol felhőszakadás, jégeső kíséretében.