Megszólalnak a romagyilkosságokkal vádolt férfiak családtagjai a bíróságon

Megszólalnak a romagyilkosságokkal vádolt férfiak családtagjai a bíróságon

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
HavariaPress
Tetszett a cikk?

Az első fokon eljáró Pest Megyei Bíróság öttagú büntetőtanácsa előtt folytatódnak a tanúmeghallgatások a romagyilkosságok ügyében.

Az első fokon eljáró Pest Megyei Bíróság öttagú büntetőtanácsa előtt folytatódnak a tanúmeghallgatások a romagyilkosságok ügyében. A következő napokban a négy vádlott családtagjait, illetve a vádlottak barátait hallgatja ki a bíróság, elsőként Kiss Árpád feleségét, és sógornőjét.

Egy korábbi tárgyaláson már közölte a tanácselnök, hogy az egyes vádpontokban mikor folytatja le a tanúk kihallgatását. Ezek szerint május 13-án és 17-én a besenyszögi fegyverrablás (az ügyészség szerint az ebből a rablásból származó fegyverekkel követték el a vádlottak a támadásokat).

Május 18, 24-én a galgagyörki, május 25-én a piricsei, június 1, 3-án a nyíradonyi, június 8-án a tarnabodi, június 10-én a nagycsécsi támadásokkal kapcsolatban hallgatnak meg tanúkat. Június 15-én a nagycsécsi és a tarnabodi helyszíni felvételeket tekintik meg a tárgyaláson. Végül a nyári ítélkezésig szünetig kerülnek sorra június 17-én az alsózsolcai, 21, 22 és 29-én a tatárszentgyörgyi, míg július 1-jén a debreceni menekülttábor elleni támadással kapcsolatos tanúkihallgatások.

Az összes többi esetben - így a tiszalöki és a kislétai gyilkosságokkal kapcsolatban is - csak ősszel kerül sor a tanúk vallomásainak meghallgatására.