Viharos szélrohamokkal érkezik az augusztus

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Köpönyeg.hu

Augusztus első hetében csak szerdán várható zavartalan napsütés, a hét többi napján maradnak a záporok, zivatarok.

Augusztus első napján délen változóan, északon erősen felhős lesz az ég. Északon, északkeleten többfelé, máshol csak szórványosan várható újabb eső, zápor. Délután nagyobb esély lesz a csapadék kialakulására. Észak-keleten egy-egy komolyabb zivatar is előfordulhat, hirtelen lezúduló jelentős mennyiségű csapadékkal - figyelmeztet a köpönyeg.hu. Reggel 14, délután 22 fok körül alakulhat a hőmérséklet. Az észak-nyugati szél főleg a középső országrészben erősödik meg. Zivatarok környezetében viharos szélrohamokra készülhetünk. A közlekedés időjárási feltételei továbbra sem lesznek jók: erős oldalszél, illetve csúszós, vizes utak intik nagyobb figyelemre az autósokat.

Kedden a napsütést követően erős gomolyfelhő-képződés várható, melyből keleten többfelé, máshol elszórtan várható zápor, zivatar. Erősödik a nappali felmelegedés, délután már 25 fokos meleg valószínű.

Szerdán kivételesen a napsütés lesz főszerepben, hiszen a néha megnövekvő felhőkből csak néhol alakulhat ki zápor. További melegedés ígérkezik: országszerte nyári hőmérsékleteket mérhetünk, 25 és 30 fok közé kúszhat a hőmérő higanyszála.

Csütörtökön és pénteken még csak dél-nyugaton, nyugaton, szombaton már többfelé várható eső, zápor, zivatar. Vasárnap-hétfőn átmeneti erős lehűlés lehetősége körvonalazódik.