Befejezték az ülősztrájkot a Lánchídnál

Befejezték az ülősztrájkot a Lánchídnál

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Befejezték ülősztrájkjukat vasárnap délelőtt az érdekvédelmi szervezetek, amit még csütörtökön kezdtek a budapesti Clark Ádám téren. Székely Tamás, a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke a szolidaritási mozgalom szervezésének megkezdésével indokolta a demonstráció befejezését.

A fővárosi Clark Ádám téren vasárnap délelőtt néhány tucatnyian hallgatták meg a demonstráció szervezőinek bejelentését. Székely Tamás arra kérte a tiltakozókat, hogy energiáikat a demonstráció helyett a hétfőn kezdődő országos útlezárások megszervezésére fordítsák.

Nézze meg képeinket a szombati tüntetésről!
©

A Lánchíd budai hídfőjénél csütörtökön kezdődött ülősztrájk a D-Day Operatív Törzs szervezésében. A szervezők szombaton szakszervezeti nagygyűlést tartottak a Kossuth téren, amelyen a rendőrség tájékoztatása szerint körülbelül 10 ezren, a szerbezők szerint 50-60 ezren vettek részt.

A demonstrálók egyebek mellett a visszamenőleges törvényhozás megszüntetését, a társadalmi párbeszéd és a sztrájkjog, valamint a korábbi szolgálati nyugdíjrendszer visszaállítását követelik. Erről szóló kiáltványukat petíció formájában már eljuttatták a köztársasági elnökhöz.

A szombati Kossuth téri tüntetésről készített beszámolót itt olvashatják!