Hiába kérték Schmittet, ne írja alá a köznevelési törvényt

Hiába kérték Schmittet, ne írja alá a köznevelési törvényt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Schmitt Pál köztársasági elnök aláírta a köznevelési törvényt, amely csütörtökön már meg is jelent a Magyar Közlönyben. A megjelenés előtt két szervezet azt kérte az államfőtől, ne szignózza a jogszabályt.

A Hálózat a Tanszabadságért (HAT) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) azt kérte Schmitt Pál államfőtől, hogy ne írja alá a köznevelési törvényt. A két szervezet erről szóló levelét csütörtökön adták át a köztársasági elnök hivatalában, a Sándor-palotában.

A HAT és a PDSZ arra kérte Schmitt Pált, tájékozódjon a köznevelési törvényt illető kritikák tartalmáról, és küldje vissza a törvényt megfontolásra az Országgyűlésnek.

A levél átadása után Fábry Béla, a HAT képviseletében a Sándor-palota előtt megjelent újságíróknak azt mondta, a szervezetet azért hozták létre, mert a jogszabály tervezetének napvilágra kerülése óta úgy látják, az alkalmatlan az ország modernizációjára. Hozzátette: ezért határozták meg célként, hogy minden törvényes eszközzel megakadályozzák a törvény elfogadását, illetve most az aláírását.

Schmitt Pál aláírta
©

A kérés ellenére a törvényt Schmitt Pál aláírta, a jogszabály csütörtökön már meg is jelent a Magyar Közlönyben.