Van, aki 6 óra 51 percet tévézik egy nap

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Átlagosan öt óra tizennégy percet töltöttek naponta tévézéssel a négyévesnél idősebb magyarok az első negyedévben. Ez két perccel kevesebb, mint amennyit egy évvel ezelőtt, ugyanebben az időszakban mértek - derül ki az AGB Nielsen elemzéséből MTI-hez csütörtökön eljuttatott elemzéséből.

A legtöbb időt (6 óra 51 percet) az ötvenévesnél idősebbek töltötték a televízió előtt, míg a legkevesebbet (2 óra 25 percet) a 4 és 17 év közöttiek. 

Az idei első negyedévben is a két országos kereskedelmi tévét nézték a legtöbben. Közönségarányuk 34 százalék volt, ami azonban 7 százalékponttal elmarad az elmúlt évben mérttől. Arányaiban nagyobb közönséget tudhatnak magukénak a tematikus csatornák: az ismeretterjesztő, a hír-, a film-, a közszolgálati és az általános szórakoztató televíziók. 

A közszolgálati televíziók a tavaly mért átlagos 11,5 százalékos nézettségüket 13,8 százalékra növelték. Növelték nézettségi arányukat a hírműsorok, ez idén 11,3 százalékos volt az első negyedévben, valamint a filmek, amelyekre a tévézési idő több mint 16 százalékát fordították az emberek átlagosan.