Harmadfokúra emelték a hőségriadót

Harmadfokúra emelték a hőségriadót

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Az országos tisztifőorvos a hétfőn 12 órától kiadott másodfokú hőségriasztást harmadfokúra emeli és június 22-én, pénteken éjfélig meghosszabbítja az ország egész területére vonatkozóan – közölte a tisztifőorvosi hivatal.

Ezeken a napokon a napi átlaghőmérséklet meghaladhatja a 27 fokot, ami fokozott óvatosságot követel minden állampolgártól saját és környezete egészsége érdekében – közölte a tiszti főorvos hivatala.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a mediterrán térségből továbbra is meleg és száraz levegő érkezik a Kárpát-medencébe. Szerdán és csütörtökön az ország túlnyomó részén 27 fok feletti középérték valószínű. A jelenlegi számítások szerint pénteken a hűvösebb levegő első hulláma a nyugati, északnyugati országrészt már eléri, így ott mérséklődik a nappali felmelegedés, de a középső és a keleti területeken csak a hétvégén gyengül a kánikula.

©

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a tiszti főorvos hivatala arra kéri az ország lakosságát és a hazánkban tartózkodókat, hogy a nagy melegben fogyasszanak több folyadékot. Délelőtt 11 és délután 3 óra között semmiképpen ne tartózkodjanak a tűző napon. Azt is kérik, védjék bőrüket a leégés ellen megfelelő öltözködéssel és napvédő készítmények alkalmazásával, illetve vegyék igénybe a hűtött helyiségeket.