A Magyar Rádió volt elnöke igazgatja az Országházat

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Such György lesz az Országház főigazgatója - írja a Hír24. A Magyar Rádió volt elnökét Kövér László, az Országgyűlés elnöke kérte föl a posztra.

A Hír24 kérdésére Such György nem cáfolta azt az információt, hogy ő lesz az Országgyűlés hivatalának főigazgatója. Mint mondta, Kövér László házelnöktől kapott felkérést, és a törvény rendelkezései szerint 2013. január elsején foglalhatja el a posztot. Munkavállalóként már október közepétől belépett a hivatalba, hogy alaposan megismerje a rendszert, amelyet néhány hónap múlva irányítani fog.

Such György a Hír24-nek elmondta, hogy eddig nem létezett a főigazgatói poszt, akinek az irányítása alatt látja el a hivatal Országgyűlés szervezeti, működtetési, ügyviteli és döntés-előkészítési feladatát. A főigazgató a háznaggyal azonos javadalmazásban részesül, jogállására egyebekben a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény rendelkezéseit kell alkalmazni.

Such György 2006-tól 2010-ig a Magyar Rádió elnöke volt, nem pályázta meg újra a pozíciót, a pályázat nélküli hosszabbítás lehetőségével pedig nem kívánt élni. Utolsó munkanapján több általa kinevezett rádiós vezető is lemondott.