szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Elindult a mintamenzaprogram Budapesten, amelynek célja a közétkeztetés teljes megújítása.

A program első fázisában azt ellenőrzik, hogy a szolgáltatók hogyan használják fel a normatívákat, az ételek mennyire egészségesek - mondta Pesti Imre budapesti kormánymegbízott szerdai sajtótájékoztatóján. Kiemelte, hogy a kormány idén 50 százalékkal emelte a közétkeztetésre fordítandó forrásokat.

Prohászka Béla mesterszakács, a program szakmai vezetője azt mondta, hogy az egészséges, magyar alapanyagokat és a modern konyhatechnológiát részesítik előnyben, hogy az ételek minél nagyobb mértékben megőrizzék vitamin- és ásványianyag-tartalmukat.

 

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!