Nagykálló és Érpatak addig vitázott, míg megegyeztek

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Hosszas vita után megállapodott a közös önkormányzati hivatal létrehozásáról a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagykálló és Érpatak - írta a Kelet-Magyarország szerdán.

A kétezer lakosúnál kisebb települések március 2-áig önállóan egyezkedhettek, hogy mely településsel akarnak közös hivatalt létrehozni. Az érpataki önkormányzatnak azonban nem sikerült szerződést kötnie egy településsel sem, ezért a megyei kormányhivatal úgy döntött, hogy a közeli Nagykálló városával kell közös hivatalt létrehoznia. 

Mind a két önkormányzat elkészítette a maga megállapodását, azonban ezek a tervezetek annyira eltérőek voltak, hogy sokáig nem tudtak megegyezni. Érpatak három területen kért egyetértési és beleszólási jogot a községet érintő kérdésekbe (a közös jegyző munkáltatói jogai, a költségvetés és a szervezeti és működési szabályzat), amelyet végül elfogadott a nagykállói önkormányzat - mondta a napilapnak Orosz Mihály Zoltán, Érpatak polgármestere.

Török László, Nagykálló jegyzője a Kelet-Magyarországnak elmondta, Érpatakon az ügyeket két köztisztviselő látja el. A jegyzői hatáskörbe tartozó segélyek kiutalását megkezdték az érpataki jogosultaknak - ismertette.