"In memoriam Csatáry László" – a Fidesz elhatárolódását várják a fradis provokációtól

"In memoriam Csatáry László" – a Fidesz elhatárolódását várják a fradis provokációtól

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI-OS
Tetszett a cikk?

Steiner Pál MSZP-s képviselő szerint sehol sincs a Kubatov Gábor FTC-elnök által beígért rend a Fradiban. Steiner a Fidesz elhatárolódását várja a náci bűnöst éltető szurkolói transzparens ügyében.

Kubatov Gábor két és fél éve már nem csak a Fidesz pártigazgatója, hanem a legnépszerűbb magyar sportklub, az FTC első embere is. 2011-es bemutatkozásakor azt mondta, pénzzel és befektetőkkel nem rendelkezik, de "rend lesz a Fradinál". Ehhez képest rengeteg közpénz került a klubhoz, rendnek viszont a nyomát se látni – írta szerdai közleményében Steiner Pál szocialista országgyűlési képviselő.

A Fradi-tábor egy része által folyamatosan árasztott náci gyűlölet legutóbbi megnyilvánulása után ezért várjuk Kubatov Gábor válaszát: mikor lesz rend az FTC lelátóin? – kérdezte Steiner.

©

Várjuk a Fidesz pártigazgató-klubvezetőjének egyértelmű elhatárolódását az emberek ezreinek haláláért felelős gettóparancsnokot és a vészkorszakban elkövetett gaztetteit éltető "szurkolóktól" – írta az MSZP-s képviselő.

Várjuk, hogy megnevezze azokat, akik az "IN MEMORIAM CSATÁRY LÁSZLÓ" felirattal ellátott óriásmolinót egyáltalán a lelátó közelébe engedték az MTK elleni meccsen. A gyűlöletkeltést nyíltan vállalók stadionokból való kitiltása mellett várjuk azoknak a rendezőknek, gyakran Fidesz-közeli biztonsági "szakembereknek" a megnevezését és haladéktalan felmentését is, akik a beléptetésnél vagy a pálya széléről asszisztálnak ehhez – olvasható a közleményben.

Végül felszólítjuk Kubatov Gábort, hogy nyilatkozzon arról, milyen konkrét lépéseket tett az elmúlt két és fél évben a lelátói antiszemitizmus és rasszizmus felszámolása ellen – írta Steiner Pál.