Megint lesz karácsonyi ételosztás a Blaha Lujza téren

Megint lesz karácsonyi ételosztás a Blaha Lujza téren

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Decemberben is segítenek a rászorultakon a Krisna-hívők, az akciósorozatot a megszokott háromnapos Blaha Lujza téri osztás zárja majd.

A december eleji Mikulás napi rendezvények alkalmából több helyszínen is segítséget nyújtanak a Krisna-hívők. Egyrészt fogyatékkal élők foglalkoztató intézményében az ott dolgozó ellátottak részére biztosítanak támogatást és vidéki központjaik is készülődnek: Egerben a Mikulás is ellátogat a mindennapos ételosztásainkon résztvevő gyerekekhez, Pécsett a helyi pedagógusok ajánlásával találják meg a leginkább rászoruló gyermekeket, akiket gazdag élelmiszercsomaggal és olvasnivalóval támogatnak.

Budapesten a VII. kerületben, ahol év közben mindennaposak az ételosztások, az önkormányzattal közös vendégséget tartanak karácsony előtt. A III. kerületi állandó ellátottaik számára is külön rendezvényt tartanak: 800 helyi lakost lepnek meg élelmiszercsomaggal, amely egy hétre elegendő hidegélelmiszert tartalmaz.

©

A fővárosban egy hajléktalanokról gondoskodó kórházba is készülnek élelmiszerajándékokkal.

Az akciósorozatot a megszokott háromnapos Blaha Lujza téri osztás zárja majd, ahol közel 32 tonna élelmiszert osztanak ki.