Semjén Zsolt és a gánti vadászház

Semjén Zsolt és a gánti vadászház

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Átlátszó.hu arra volt kíváncsi, hogy a nagy vadász hírében álló miniszterelnök-helyettes, Semjén Zsolt énektanári munkája mellett egyházzenészként tevékenykedő felesége milyen jövedelemből vett telket, és épített rajta egy nagy vadászházat Gánton.

Fejér megyében, Felcsúttól csupán néhány kilométerre fekszik Gánt. Itt van annak a vadásztársaságnak is a székhelye, amelynek a KDNP-t vezető Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az elnöke. Az Átlátszót most az a családi ház kezdte el érdekelni, amely a Semjén család egyes tagjainak tulajdona. A gánti ingatlannak maga Semjén Zsolt nemhogy nem tulajdonosa, de még csak nem is haszonélvezője, legalábbis a tulajdoni lap tanúsága szerint – jegyzi meg a lap.

A Vértes Vadásztársaság (aminek az elnöke Semjén Zsolt) székhelyének otthont adó ingatlantól pár lépésre található az a gondozott, kerti tavacskával, sütödével és hatalmas faszoborral ékesített telken álló új építésű, jókora lakóház, melynek kerítéskapuján a Semjén név szerepel, méghozzá kétszer is, ám egyik sem a miniszterelnök-helyettesé. Ugyanakkor az épületet az Átlátszó által megkérdezett helyiek egytől-egyig Semjén Zsolt házaként emlegették.

A földhivatali nyilvántartás szerinti Semjénné Menus Gabriella, Semjén Zsolt felesége 2011.szeptember közepén vásárolta az 1932 négyzetméteres gánti telket, amelyre idén március elején jegyezték be a házat; hitel nincs az ingatlanon. A feleség az orsolyita nővérek tulajdonában lévő (ám a ferencesek által fenntartott) Szent Angéla Általános Iskola és Gimnázium énektanára. Az Átlátszó most arra kíváncsi, hogy a feleség milyen jövedelemből vette a telket, és építette rajta ezt a házat, aminek értéke 30 és 45 millió forint között lehet.

Semjén Zsoltot is megkeresték, a választ itt olvashatja!