Másfél méteres parlagfüvet videózott Mészáros Lőrinc földjén az RTL

Másfél méteres parlagfüvet videózott Mészáros Lőrinc földjén az RTL

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A felcsúti polgármester egyik földjén igencsak elburjánzott a tiltott gaz. Az érintett földdarabot Mészáros Lőrinc egyik cége, a Búzakalász 66 Kft. kezeli, amely 2013-ban kétmilliárd forintos árbevételt produkált.

Másfél méter magasra nőtt a parlagfű Mészáros Lőrinc alcsútdobozi földjén - az elburjánzott parlagfüvet az RTL Klub hétfő esti Híradójának stábja fel is vette.

A riportban elhangzott, a sokaknál komoly allergiás tüneteket okozó parlagfüvet kötelező irtani. Aki ezt elmulasztja, 15 ezertől 5 millió forintig terjedő bírsággal sújtható.

A Magyar Narancsra hivatkozva a riportban azt mondták, Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester kezében, cégein és rokonságán keresztül 1300 hektárnyi, állami pályázaton elnyert föld összpontosul. 

A parlagfűvel borított földet Alcsútdoboz-Göböl járás környékén találták. Az érintett földdarabot a Búzakalász 66 Kft. kezeli, amely 2013-ban kétmilliárd forintos árbevételt produkált, tulajdonosa pedig Mészáros Lőrinc.

A Fejér Megyei Kormányhivatal eddig másfél hektárnyi, parlagfűvel borított föld miatt indított eljárást, de arról nem nyilatkoztak, hogy ebben benne van-e a felcsúti polgármester földje.

Mészáros Lőrinc jelenleg szabadságon van, így nem kommentálhatta a Híradóban elhangzott állításokat.