Pásztor Albert: "Tudom, milyen fotókról van szó"

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Cs. B.
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Számít a legénybúcsún, ledér hölgyek társaságában készült fotók megjelenésére Pásztor Albert, a miskolci polgármesteri székért függetlenként induló, de több baloldali párt és a civilek által támogatott politikus, a város egykori rendőrkapitánya – mondta el a hvg.hu-nak, megjegyezve, hogy neki nincsenek meg ezek a fényképek.

"Tudom, milyen fotókról van szó, csak egy alkalom jöhet szóba, ami néhány évvel ezelőtt volt" – közölte a hvg.hu kérdéseire Pásztor Albert, aki a Klubrádióban, Bolgár György műsorában beszélt arról szeptember 3-án, hogy egy legénybúcsún készült fotókkal akarják zsarolni. „Úriemberek ledér hölgyek társaságában, erről szól egy legénybúcsú”. Bolgár ekkor visszakérdezett: “Szóval itt jól érezte magát és erről készült néhány fotó?”, mire Pásztor nyomatékosította, hogy tudja, milyen fotókról van szó, de ezekkel nem lehet őt lehetetlenné tenni.

Az az érdekes zsarolás

A hvg.hu-nak beszámolt arról, hogyan találták meg őt most ezekkel a fotókkal. „Személyesen keresett meg másfél hete valaki. Hogy ki azt, nem szeretném elárulni. Az illető az irodámba jött el, és aztán a portál előtt ültünk le beszélgetni, így ha nem is hallottak az utcai járókelők, miről beszélünk, de sokan láthattak minket. A zsaroló elmondta, milyen kompromittáló fényképekről van tudomása, és amikor megkérdeztem, miként értsem ezt, azt felelte, hogy legközelebb, néhány nap múlva az ügyvédjével jelenik majd meg.”

Pásztor Albert, mint megjegyezte, várta, mi történik, de mivel a beígért találkozó elmaradt, úgy gondolta, inkább elébe megy a dolgoknak, és ő maga hozza nyilvánosságra, hogy most mivel próbálják kínos helyzetbe hozni. „Tudom, kik állnak a háttérben és milyen érdekek miatt jöttek elő a legénybúcsún készült fotókkal.” Hozzátette: nem lepődött meg a zsarolási kísérleten, számított arra már előre.

Pásztor: jobb vagyok náluk

„Elfelejtik azonban, hogy ki voltam, milyen kapcsolatokkal rendelkezem, és hogy felderítésben és elhárításban is jobb vagyok náluk” – emlékeztetett rendőri múltjára. „Kapitányként egyébként folyamatosan ellenőrzés alatt álltam, és minden velem kapcsolatos dologról papír van a Belügyminisztériumban. Azt, hogy ki, mikor, mit húz elő ezekből, nem tudni.” Pásztor Albert beszélt arról is, hogy nem tett feljelentést az ügyben, mert a zsarolási kísérlet ingatag lábon állna, ha megtörtént volna az újabb találkozó, akkor fordult volna a rendőrséghez.

Közölte még, hogy nem csak ő nem esett kétségbe a fotók miatt, hanem a felesége sem. „Tudott a legénybúcsúról, emlékszem az eseményre, amelyen én nem fotóztam, főleg nem saját magamat, így nálam nincsen ezekből a fényképekből.” Hozzátette: vele kapcsolatban mindennek van hírértéke, most ez került ki róla, igaz az ő jóvoltából, hogy elébe menjen a dolgoknak. Így a független polgármester-jelölt már nem is tartja valószínűnek, hogy az illető újra bejelentkezik nála. „A fotók megjelenésére viszont számítok. Kíváncsi vagyok, mikor hozzák azokat nyilvánosságra” – jegyezte meg.

A miskolci városvezetői székért induló Pásztor Albert néhány napja írt nyílt levelében arról, hogy „az elmúlt napokban számos, egymástól független forrásból jött tájékoztatás arról, hogy bizonyos szakemberek politikai indíttatásból keresik ismerőseit, adatokat gyűjtenek róla, ahogy a szakzsargon mondja: dolgoznak rám. Azon kevesek közé tartozom, aki vállalja a múltját, szembenéz vele és el tud vele számolni” – fogalmazott a független politikus, és politikai ellenfeleitől, ellenlábasaitól, bérenceiktől, magánnyomozóktól, konspirátoroktól azt kérte, ne próbálják zsarolni, ne üzengessenek, hanem „jöjjenek elő a farbával”.

Rendőrkapitányi múlt

Pásztor Albert 2000-től 2011-ig volt Miskolc rendőrkapitánya. Akkor vált országszerte ismertté, amikor öt éve egy sajtótájékoztatón azt mondta, Miskolc a rablások tekintetében a legfertőzöttebb az országban, és az elmúlt időszakban valamennyi ilyen típusú bűncselekmény elkövetője cigány származású volt. A rendőrkapitányt pártok, civil szervezetek támadták kijelentése miatt, eltávolítását szorgalmazták, ám sokan, köztük más pártok, civil szervezetek kiálltak mellette, és maradt a posztján 2011-ig.

Miskolcon Pásztor Albert független polgármesterjelölt múlt kedden jelentette be, hogy összegyűjtötte a szükséges ajánlásokat. A politikust korábban az MSZP, a Demokratikus Koalíció, az Együtt-PM miskolci szervezete és a Miskolc Lokálpatrióta Egyesület támogatta az indulásban. Az Együtt országos elnöksége viszont leváltotta a Pásztorral egyezkedő helyi szervezetük elnökét, s kiemelték: az Együtt-PM nem támogatja az indulását.