Az idősebbek szenvedték meg a reggeli tükörjeget

Az idősebbek szenvedték meg a reggeli tükörjeget

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

15-20 százalékkal nőtt az esetszám az OMSZ statisztikái alapján a ma reggeli országos jéghelyzet miatt, a mentőket leginkább idősebbek sérüléseihez hívták. Önhöz mennyi idő alatt érnének ki? Itt most azt is megnézheti!

A ma reggeli össznépi csúszkálás- és koccanássorozat kapcsán megkerestük az OMSZ-t is azzal, hogy mennyivel nőtt az átlagos „kereslet” a rohamkocsikra ezen a reggelen, és volt-e valamilyen probléma, fennakadás a kiérkezésekkel.

Mindenhova kiértek
©

A probléma azért is aktuális, mivel az utóbbi időben több hírt is hallhattunk fél-háromnegyed órás kiérkezésekről. Az OMSZ még karácsony előtt biztosított mindenkit arról, hogy felkészült az év végi mentős nagyüzemre, és tisztázott pár félreértést is – például a forgalomból kivont mentőkocsik betegszállítók voltak, nem rohamkocsik, így bár kevesebb autó áll rendelkezésre, de a szolgálati óraszám, a kapacitás változatlan maradt.

Az OMSZ úgy informálta a hvg.hu-t, hogy a mai ónos eső utáni állapot Budapesten és Pest megyében (erre vonatkozóan tudtak információkat közölni) 15-20 százalékos esetnövekedést hozott: leginkább idősebb emberek estek el, szenvedtek végtagsérülést (zúzódás, ficam, törés). A kiérkezésben nem volt fennakadás, a kocsik mindenhova időben ki tudtak érni.

Ha meg akarja tudni, hogy önhöz mennyi idő alatt kellene, hogy kijusson a mentő, nézze meg ezt a keresővel ellátott térképes alkalmazást!

Hozzászólások