Tiborcz kikötőjét is kivennék a vasárnapi zárva tartás alól

Tiborcz kikötőjét is kivennék a vasárnapi zárva tartás alól

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Népszabadság úgy tudja, hamarosan a kormány elé kerül egy rendelettervezet, amely mentesítené a kikötőkben található üzleteket is a vasárnapi zárva tartás hatálya alól. Orbán Viktor veje épp nemrég vett egy kikötőt.

A vasárnapi zárva tartás alól a Tüzép-telepek és a kertészetek mellett mentesülnének többek között a kikötőkben üzemelő boltok is egy új rendelettervezet szerint, ezzel a rendelkezéssel pedig éppen Orbán Viktor veje, Tiborcz István is jól jár, aki nemrég vette meg a keszthelyi kikötőt – írja a Népszabadság.

A lap úgy tudja, hamarosan a kormány elé kerül egy javaslat, amely szerint a kertészetek, építőanyag-szakboltok, Tüzép-telepek, a főszezonban a tavak melletti települések boltjai csak akkor tarthatnak majd nyitva, ha az üzletben vasárnap dolgozó eladó legalább 20 százalékban tulajdonos is, a személykikötőkben lévő élelmiszerboltok viszont minden megkötés nélkül üzemelhetnek – ilyenek a hajóállomások és a kiépített partfalú kikötők, mint Orbán Ráhel férjének jachtkikötője.

©

A lap hozzáteszi, ez alapján bármekkora üzlet nyitva lehet a kikötőkben, sőt akár új is épülhet, ha a helyi építési szabályzat ezt lehetővé teszi. Korábban a vasárnapi zárva tartásról szóló törvényben már nevesítették a buszpályaudvarokat, vasútállomásokat és repülőtereket, ahol nyitva lehetnek az élelmiszerboltok, ehhez kiegészítés lenne a mostani rendelet.

Tiborcz István cége tavaly decemberben vette meg a keszthelyi kikötőt üzemeltető céget 7, a kikötői ingatlanokat pedig 330 millióért. A területen található egy fürdőház, egy recepció és egy snack bár is.

Az Együtt közölte, felszólítja a kormányt, hogy azonnal fejezze be ezt a gyakorlatot, amikor szemérmetlenül magukra, barátaikra és családtagjaikra gondolnak, miközben a vállalkozók tönkremennek, a polgárok többsége folyamatosan egyre rosszabbul él, a szegénység pedig nem csökken. Az Együtt a kikötő eladásával kapcsolatban beadvánnyal fordul az Állami Számvevőszékhez, az Ügyészséghez és az illetékes Kormányhivatalhoz, mert számos jogsértés gyanúja merül fel.