A fideszes civilek fogást véltek találni a PSZ-en

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI / hvg.hu

Miután a kormánypárti Magyar Idők már csütörtökön arról írt, hogy a Pedagógusok Szakszervezete listát készít a sztrájkra kész tanárokról, a fideszes támogatású Alapjogokért Központ közölte, ez adatvédelmi szabályokba ütközik.

Adatvédelmi kérdéseket is felvet, hogy előzetes listát készít a pedagógusok sztrájkkészségéről a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) – mondta a Magyar Időknek a kormány- és Fidesz-közeli, a Fidesz pártalapítványának támogatásából is működő Alapjogokért Központ igazgatója. A listáról szintén a kormánypárti lap számolt be csütörtökön.

Szánthó Miklós azt mondta, az adatlap, amelyen rögzítették a pedagógusok részvételi hajlandóságát egy sztrájkban, személyes adatokat is tartalmaz, ami csak személyes hozzájárulás alapján kezelhető. 

Adatkezelési nyilatkozat vagy erre irányuló tájékoztatás hiányában viszont az adatgyűjtés jogellenes lehet – olvasható a lap pénteki számában. Az igazgató rámutatott arra is, hogy nem ismert: milyen célt szolgál az, hogy az adatlapon azok is szerepelhetnek, akik nem akarnak sztrájkba lépni.